MENIU

Florin Cîțu despre congresul PNL: Va fi cu prezență fizică, 5.000 de oameni vor avea nevoie de certificat COVID

Florin Cițu

Premierul Florin Cîțu susține că înăsprirea restricțiilor în București, după ce rate de infectare a trecut de 2/mie, nu modifică planurile pentru congresul PNL de pe 25 septembrie. Condiția esențială, a precizat Cîțu, este ca participanții să prezinte certificatul verde COVID.

„Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile. Acolo li se va spune exact. Dar mie mi se pare normal să folosim certificatul verde. Vor fi și centre de testare acolo. Nu este nicio problemă, va fi un congres care se va desfășura în condiții legale, cu 5000 de participanți. Se va desfășura cu prezență fizică”, a declarat Cîțu, vineri seara.

Guvernul a adoptat, vineri după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Congresul PNL va avea loc în pavilionul expozițional de la Romexpo. Potrivit datelor tehnice ale edificiului, capacitatea maximă este de 6.000 de persoane, dacă stau pe scaune și 10.000 de persoane. în picioare.