MENIU

Florin Cîțu, de acord cu criticile Președintelui la adresa ministrului Justiției. Ce spune despre remanierea lui Stelian Ion

Stelian Ion. Foto: Inquam / George Călin

Florin Cîțu a declarat, joi, că este de acord ”cam cu totul” cu ceea ce a spus Președintele Klaus Iohannis referitor la activitatea ministrului Justiției, Stelian Ion. Premierul a subliniat că acesta trebuie să împingă de la spate proiectele privind desfiinţarea Secţiei speciale şi modificarea legilor Justiţiei.

Cîțu a precizat că doar prin dialog lucrurile pot merge bine în coaliție.

”Sunt de acord cu domnul preşedinte cam cu totul. Ideea este că noi avem aşteptări de la miniştri. Avem obiective şi avem aşteptări de la miniştri. Eu am spus de fiecare dată şi la coaliţie ”haideţi să stăm la masă să discutăm, să găsim soluţia, să găsim cea mai bună soluţie”. Eu sunt de acord, am fost de acord să spunem că poate până aici poate nu am mers pe cel mai bun drum, mergem înapoi să găsim soluţia. Obiectivele noastre rămân aceleaşi: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor Justiţiei. Toate acestea rămân obiectivele noastre. Trebuie să recunoaştem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluţie, dar până la urmă trebuie să mergem să căutăm această soluţie şi bineînţeles că este rolul ministrului Justiţiei să vină şi să împingă aceste proiecte de la spate. În continuare va avea susţinerea mea şi când vor găsi o soluţie eu voi merge pe acea soluţie, dar numai prin dialog se poate face acest lucru. (...) Fără dialog, fiecare vorbind prin presă cu celălalt, nu vom putea găsi aceste soluţii, dar ministrul Justiţiei are un rol important în tot acest angrenaj”, a spus premierul după ședința de Guvern. 

Citește și: ”Iohannis, nemulțumit de reforme: „SIIJ nu a fost desființat. Sunt și alte reforme care au fost promise”

Întrebat dacă ia în calcul o remaniere a ministrului Justiţiei, Cîțu a răspuns că nu discută despre acest lucru în public. 

Citește și: ”Stelian Ion, RĂSPUNS după criticile lui Klaus Iohannis despre Legile Justiției și desființarea SIIJ - CE îl roagă pe președinte”