MENIU

Florin Cîțu, CONTESTAT din interiorul PNL! Alexandru Kocsis: „Decât să plece USR-PLUS, mai bine pleci tu din Guvern, Florine!”

Florin Cîțu, CONTESTAT din interiorul PNL! Alexandru Kocsis îi cere premierului să plece din Guvern

Florin Cîțu este contestat chiar din interiorul PNL! Un deputat liberal îi cere premierului să plece pentru că nu știe să conducă o coaliție ca un lider: „nu merită să conducă nimic. Nu pricepe politica, nu respectă nimic și pe nimeni. Un asemenea om nu mă reprezintă și nu vreau să vorbească și să ia decizii în numele meu”.

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a declarat, miercuri seară, în emisiunea „Jocuri de putere”, că nu este de acord cu strategia abordată de Florin Cîțu în coaliția de guvernare. Acesta a spus că decat sa plece USR-PLUS  de la guvernare, mai bine să plece Florin Cîțu. Mesajul a fost transmis și într-o postare pe Facebook de deputatul PNL. 
Despre partenerii din USR-PLUS, Kocsis a spus că ei l-au preferat pe Florin Cîțu, în locul lui Ludovic Orban, ca premier, și, „la nici trei luni distanță, au descoperit că Ludovic Orban e un politician matur cu care se poate ajunge la un consens. Cred că e mai bine să nu ne cramponăm de un om și să dăm acei 4 ani de stabilitate pe care i-am promis românilor. Cred că această coaliție e mult mai importantă și mai presus de o persoană sau alta”.
Despre un eventual vot pentru dărâmarea propriului guvern, mai exact al unuia de coaliție, deputatul liberal a anunțat și că, „dacă se va ajunge acolo, la moțiune, eu, personal, voi vota împotriva unui om care a ajuns jos, pentru că nu si-a luat dl Florin Cîțu angajamentul acesta, și l-a luat Partidul Național Liberal”.

În plus, venirea lui Florin Cîțu la vârful Guvernului a generat scăderea încrederii în PNL, mai spune Alexandru Kocsis.

„Există o nemultmire in PNL. De la momentul când si-a anuntat in 30 mai candidatura Florin Cîțu,  PNL era 26%, si la ultimul sondaj e la 18%. E o nemultumire pe care multi colegi de-ai mei o au, si exista temeri ca nu se stie cât de jos putem ajunge așa”, a declarat deputatul PNL.

Acesta a mai spus că Florin Cîțu nu a reușit să se impună în partid.

În cursa pentru președinția PNL, Florin Cîțu are de parte sa două treimi dintre președinți, „și azi am văzut aproape egalitate la nivel parlamentar”, a explicat Alexandru Kocsis.

„Deși are 66% dintre presedinti, n-a reușit să obțină mai mult de 50% din voturile parlamentarilor”, a concluzionat .

„Chiar daca fac parte din PNL, nu pot fi de acord cu decizii pripite. Nu așa se conduce”, a mai precizat Alexandru Kocsis, la „Jocuri de putere”.  

Despre proiectul „Anghel Saligny” pe agenda suplimentară a ședinței de guvern, acesta spune că „nu era trecut (pe agendă - n.red.) și nu trebuia impus asa, ci prin consens. (...) 

Noi, PNL , susținem acest plan de investitii, pentru ca primarii, cei 1.230 pe care îi avem, și-au luat angajamente si au nevoie de bani in comunitatile mici pentru a se dezvolta.

Categoric da, trebuia un consens Cred ca se putea ajunge la un consens, mai ales ca au trimis (USR-PLUS- n.red.) o serie de amendamente, pe criterii ce mi s-au părut de bun simț”, a explicat Alexandru Kocsis la „Jocuri de putere”. 

„Noi le-am propus românilor 4 ani de stabilitate, nu am propus 4 ani cu Florin Cîțu”, a mai spus Alexandru Kocsis.

În mesajul transmis pe Facebook, Alexandru Kocsis a explicat că „Da, Planul Național de Investiții este foarte important pentru Partidul Naţional Liberal.

Da, avem 1230 de primari și o responsabilitate mare față de comunitățile care ne-au acordat încrederea.
Da, comunitățile locale mici au nevoie de acces la finanțare pentru a se dezvolta”.
În același timp, deputatul PNL a spus că „asta nu înseamnă că sunt de acord cu politica pumnului în gură practicată de Florin Cîțu.
Suntem într-o coaliție de guvernare, intr-un parteneriat și deciziile trebuie luate prin consens.
Atât timp cât Ministerul Justiției nu a dat aviz negativ pentru Planul Național de Investiții înseamnă că încă se putea negocia pentru a găsi un numitor comun.
Un lider, șef, ce o fi el, care procedează ca Florin Cîțu în seara aceasta, nu merită să conducă nimic. Omul nu pricepe politica, nu respectă nimic și pe nimeni. Un asemenea om nu mă reprezintă și nu vreau să vorbească și să ia decizii în numele meu”.
„Decât să plece USR-PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine”, i-a transmis Alexandru Kocsis lui Florin Cîțu, pe Facebook. 
Mai multe articole despre:
alexandru kocsis florin citu pnl guvern