MENIU

Florin Cîțu cere mai multe paturi de ATI după valurile zilnice URIAȘE de infectări COVID-19 - Care e ȚINTA

Florin Cîțu, premierul demis al României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Cu toate că situația epidemiologică este la pământ, premierul împarte lauri pentru faptul că numărul paturilor de ATI crește ... de la o zi la alta, după cum spune chiar el. Cu toate că ținta era de 2.000 de paturi pentru bolnavii în stare critică, Cîțu este mulțumit că se poate lăuda cu 1.600 de paturi. Șeful Guvernului interimar dorește ca România să aibă 2.000 de paturi de ATI și a cerut creșterea numărului în videoconferința cu prefecții, DSP, ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat. Florin Cîțu a cerut și situația spitalelor modulare de la Pipera, București, și de la Lețcani, Iași.

„Paturile ATI. Din primul moment am discutat despre paturi ATI. Felicitări! Până acum lucrurile au mers bine, în direcţia bună.

Totuşi, încă nu suntem la acea ţintă de 2.000 de paturi, pe care nu ne-am propus-o, dar măcar să le avem, să ştim că putem să ajungem la 2.000 de paturi cât mai rapid, deci aici este foarte important să vedem care sunt resursele. (...)

În ultimele două săptămâni au fost avizate mai multe paturi de terapie intensivă, este clar ca încă nu este sufucient. Avem acum 1.537 de paturi avizate de DSP, 335 în Bucureşti şi 135 de paturi suplimentare la nivel naţional, din care 70 în Capitală. Asta era o parte, deci avizarea paturilor sau să avem paturi. (...)

Domnul ministru Cseke şi domnul Arafat ne vor spune astăzi situaţia celor două spitale modulare, cel din Pipera şi cel din Leţcani. Vrem să avem exact câte paturi vor fi disponibile, când pot să fie trimisi pacienţi acolo”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, la videoconferința pe situației grave pandemice în care se află acum România.