MENIU

Florin Cîțu a anunțat că pensiile vor fi mai mari decât anul trecut: „Începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile, de aproape 9 miliarde de lei”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat că pensiile vor fi mai mari anul acesta față de anul trecut. Premierul a contabilizat că începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile, de aproape 9 miliarde de lei. 

„Pensiile, deja, anul acesta vor fi mai mari decât anul trecut. Punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut cu 14%. Începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile, de aproape 9 miliarde de lei. Asta înseamnă aproape 1% din PIB. Trebuie să găsim acești bani", a declarat Florin Cîțu.

“În acest moment prioritatea este bugetul pentru 2021. Întârzie puțin pentru că am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reformă. Nu se duce niciun ban, către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin. Vom forța aceste reforme. Anul 2021 este anul reformei. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac chete și vor avea de câștigat doar șmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare. Banii se vor duce către companii care vor arăta programe de reformă și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
florin citu