MENIU

Florile de 8 martie, cu 30% mai scumpe decât anul trecut.

Nicio sărbătoare nu vine fără scumpiri iar Ziua femeii costă mai mult în acest an. Prețurile sunt mai mari cu 30% față de anul trecut și asta pentru că 80% din florile din țara noastră provin din import. De exemplu, un fir de lalea s-a vândut astăzi în piață cu 8 lei, iar o zambilă cu 12 lei. 

Deși prețurile au fost mult mai mari în acest an, piața de flori din Capitală a fost la fel de aglomerată.

În acest an, de 8 martie, florile de primăvară sunt la mare căutare. De exemplu, acest pachet de lalele are 50 de fire și costă 150 de lei. 

Pentru că aranjamentele florale au ajuns să coste chiar și 500 de lei, oamenii au preferat florile la fir. De exemplu, o lalea costă 8 lei, zambila 12 lei iar trandafirul 10 lei.

Cu toate acestea, românii sunt dornici să cumpere flori. Piaţa florilor va atinge un adevărat record istoric de vânzări în perioada 1-8 martie, când vor fi comercializate flori în valoare de peste 32 milioane de euro, arată un studiu realizat de compania de consultanţă Frames. Peste 3000 de firme se bat pe o piaţă în care luna martie reprezintă apogeul vânzărilor de peste an.

Potrivit estimărilor, în perioada 1-8 martie vor fi vândute peste 2,3 milioane de buchete de flori.  Estimarea ia în calcul că la oraș, mediul în care se vând peste 90% din flori, locuiesc 4,56 de milioane de femei cu vârsta de peste 18 ani și că măcar jumătate dintre doamne și domnișoare vor primi un buchet de flori în această periodă, la un preț mediu de 70 de lei.

Mai multe articole despre:
flori buchet flori 8 martie ziua femeii cadouri