MENIU

Flori, fete, filme sau băieți, melodii sau cântăreți… varianta ”Săptămâna bunicilor și nepoților”

Flori, fete, filme sau băieți, melodii sau cântăreți… varianta ”Săptămâna bunicilor și nepoților”

Teatru, film, desen, pictură, poezie și muzică. Nu sunt materii obligatorii din programa școlară, din păcate. Nu reprezintă nici numele unui joc asemănător cu cel de pe vremuri, care se chema ”Flori, fete, filme sau băieți, melodii sau cântăreți”. Sunt însă darurile speciale oferite tuturor ce au dorit să le primească, în cadrul ”Săptămânii Culturii și Responsabilității pentru Bunici și Nepoți”, care se încheie astăzi cu un recital extraordinar de muzică folk și poezie, susținut de artiștii Andrei Păunescu, Emeric Imre și Mihai Napu.

Spectacolul are loc, începând cu ora 17.30, la Sala de Cultură a Studenților, din Calea Plevnei și este precedat de proiecția unei comedii încântătoare, produse în 1989, în regia lui Cornel Diaconu. În film îi întâlnim pe actorul Mircea Diaconu și pe fiica sa reală, Ana, care joacă exact rolurile de tată și fiică, nevoiți să se gospodărească singuri cât timp mama copilei este plecată într-o delegație.

Intrarea la spectacol și film este liberă, sala având aproape 400 de locuri.

Toată săptămâna, bunicii și nepoții prezenți la evenimentele culturale și educative au avut parte de filme celebre pentru copii și întreaga familie, de piese de teatru precum ”De-a Micul Prinț”, a Teatrului Ion Creangă sau ”Efectul razelor gamma asupra crăițelor de lună”, a Teatrului Metropolis, cu Oana Pellea în rolul principal. Artiștii Mariana Pachis și Mihai Pânzaru au oferit portrete tuturor celor ce s-au încumetat să-și privească chipul oglindit prin intermediul artei plastice.

Gazda evenimentului este Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV, care a mărturisit că a fost un copil crescut de bunici, aceștia oferindu-i prilejul celor mai calde și frumoase amintiri ale copilăriei, deopotrivă și a celor mai înțelepte povețe.

Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Europeană Ecologistă, cea din urmă fiind condusă de realizatoarea TV, și-au propus ca, două generații, aflate la poluri opuse, să fie aduse la numitorul comun al culturii. Cei vârstnici să fie reconectați la viața socială de care au uitat, din cauza numeroaselor probleme cotidiene, iar cei mici să înceapă să guste din bucuria oferită de un act artistic, alături de cei mai toleranți membri ai familiilor lor – bunicii.

S-a făcut un prim-pas, în  ”Săptămâna Culturii și a Responsabilității pentru Bunici și Nepoți”, cu ajutorul Primăriei sectorului 6, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din subordinea Consiliului Local al sectorului 6, cu sprijinul Teatrelor de Comedie, Ion Creangă și Metropolis și al Casei de Cultură a Studenților, precum și cu susținerea Realității TV, realitatea.net și Rin Hotels.

Mai multe articole despre:
film festival teatru