MENIU

Floarea Patimilor, plantă de leac la toate popoarele lumii. Remediul miraculos de la mănăstire

Floarea Patimilor, plantă de leac la toate popoarele lumii

Passiflora incarnata este o plantă ale cărei flori viu colorate sunt fascinante. Pe cât de frumoasă, planta de Passiflora este şi tămăduitoare, având proprietăţi deosebite, sedative, anxiolitice, hipotensoare şi antispastice.

De la maica Heruvima, stareţa Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului, din Govora, care are această plantă chiar în cerdacul mănăstirii, am aflat că preparatele din Passiflora sunt la mare preţ pentru persoanele care suferă de insomnie, angoase, tahicardie, fiind adjuvant şi în epilepsie sau Parkinson.

Originară din zonele tropicale, planta cunoscută la noi sub numele de "Floarea pasiunii" a fost aclimatizată în Banat, Transilvania şi pe alocuri în nordul Olteniei.

Planta căţărătoare cu flori deosebit de frumoase este considerată de majoritatea celor care o cultivă în ghivece sau pe lângă verande drept o plantă decorativă. Puţină lume cunoaşte proprietăţile terapeutice ale acesteia şi legătura cu divinitatea. Numele corect al acestei plante este, de fapt, "Floarea Patimilor", forma florii sale amintind de Patimile Mântuitorului Nostru Iisus Hristos.

Datorită nuanţelor, uneori sângerii, pe care le capătă florile incredibil de suave, călugării spanioli au asociat această floare cu sângele care s‑a scurs pe crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul. Pe când planta a început să se răspândească şi în America de Sud, preoţii au aşezat ghivece cu Passiflora pretutindeni în faţa altarelor bisericilor. Acest lucru s‑a întâmplat datorită celor trei tije ale pistilului, pe care l‑au asemănat cuielor bătute în trupul răstignit pe cruce al Mântuitorului.

Călugării din Balcani văd în acţiunea liniştitoare şi purificatoare a plantei un ajutor divin pentru toţi cei aflaţi în suferinţă, o adevărată lumină dăruită oamenilor de Iisus Hristos.

Tinctura şi pulberile sunt indicate în iritabilitate şi nevralgii.

Pentru un somn liniştit se recomandă o cană cu ceai din frunze de Passiflora, cu o jumătate de oră înainte de culcare. Pentru obţinerea acesteia se pun 200 ml de apă clocotită peste o linguriţă de plantă uscată, după care se lasă la infuzat timp de cinci‑şapte minute. Se strecoară apoi şi se adaugă o linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară. Această infuzie se poate bea oricând, dar seara este garantul unui somn relaxant şi al îndepărtării stresului de peste zi, scrie lumeacredintei.com.