MENIU

Flacara ecologiei aprinsa la Arad

Aradul va fi centrul ecologist al Romaniei in weekend. Judetul din vestul tarii este cel de-al doilea din acest an care se inscrie in “Zona Libera de Indiferenta” – cea mai mare manifestare ecologista din Romania care isi propune sa atraga in competitie cat mai multe judete tara noastra.

Astfel, Consiliul Județean, Centrul Cultural, Inițiativa Ecologistă Europeană și Asociatia Pro Familia organizează cea de-a doua ediție a evenimentului cultural-ecologist „Manifest pentru sănătatea pământului”, parte din “Zona Libera de Indiferenta”. 

Ediția din acest an va scoate in evidență inventivitatea și talentul elevilor din școlile arădene, atât pe partea de proiecte ecologiste cât și pe partea artistică.

“Ecologia trebuie sa sparga barierele politice, sa ne uneasca si nu sa ne dezbine, sa ne faca sa lasam orgoliile deoparte sis a ne faca sa cautam toate caile de comunicare posibile prin care sa gasim suport pentru a face ca societatea in care traim sa evolueze in cel mai scurt timp posibil. A fi ecologist inseamna a fi invingator si a fi mereu cu un pas inaintea celorlalti. Asta este, pina la urma, si sansa pe care o are Romania intr-o lume care devine tot mai incerta si tot mai greu de previzionat” – spune Lavinia Sandru, realizator Realitatea TV si organizatorul evenimentului.

Un alt obiectiv urmărit de organizatori este descoperirea talentelor artistice din judeţul Arad, dar și stabilirea unei modalităţi care să îi reunească pe arădenii pentru care grija asupra mediului și pentru valorile adevărate reprezintă o preocupare de zi cu zi.

Astazi si maine, la Centrul Cultural Judeţean din strada G. Bariţiu, nr. 16, de la ora 19.00, se vor desfăşura finalele concursului cu participarea celor mai valoroase echipaje eco.

Aradenii sunt invitati să participe la spectacolul artistic susţinut de membrii echipajelor şcolare, dar şi de alţi artişti.

Primul eveniment al “Zonei Libere de Indiferenta” a avut loc acum o luna la Piatra Neamt si a inclus si Festivalul International de Film Ecologist, EcoFest, cel mai mare festival de acest gen din sud estul Europei. Saptamana viitoare “Zona Libera de Indiferenta” va ajunge la Slatina si va aduce in fata miilor de spedcatatori Festivalul International de Film pentru Copii.

 

Mai multe articole despre:
Arad Lavini Șandru