MENIU

Fiul unui șef de poliție, acuzat într-un dosar de trafic de migranți și droguri de mare risc

Un fiu de polițist este acuzat într-un dosar de trafic de migranți și droguri de mare risc. 

Fiu de polițist, dosar de trafic de migranți și droguri. Mai multe descinderi au avut loc în România și Austria, la o rețea de traficanți de migranți și de droguri de mare risc, inclusiv la fiul șefului Poliției din Carei, Satu Mare. Potrivit procurorilor, grupul ar fi transportat cantități uriașe de droguri de mare risc pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România. Pentru fiecare persoană transportată, suspecții ar fi primit 3.000 de euro. 

Fiul unui șef de poliție din Satu Mare este acuzat într-un dosar de trafic de migranți și droguri de mare risc. Percheziții simultane au avut loc miercuri, în mai multe orașe de la noi din țară și în Austria.  

DIICOT a destructurat o rețea de trafic de migranți. Unde îi ascundeau românii pe cei care doreau să ajungă în Vest

Potrivit procurorilor DIICOT, un grup de români ar fi pus la cale afacerea ilegală. Percheziții au fost la domiciliul fiului șefului Poliției din Carei. Tatăl acestuia a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la aceste descinderi sau să precizeze calitatea fiului său în acest dosar.

În cursul anului 2022, mai multe persoane, în principal cetățeni români, ar fi constituit un grup infracțional organizat care se ocupa trafic de migranți de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria.

Fiul polițistului lua câte 3.000 de euro de la fiecare migrant

Pentru fiecare persoană transportată, suspecții ar fi primit 3.000 de euro, scrie gds.ro.

Mai mult, potrivit procurorilor, același grup transporta și cantități însemnate de droguri de mare risc pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România.

Pentru a justifica sume mari de bani, suspecții ar fi deschis și mai multe firme. Anchetatorii din trei țări au intrat pe fir și au făcut mai multe interceptări.