MENIU

Fiul unui milionar și patru polițiști, trimiși în judecată pentru acces ilegal la bazele de date ale M.A.I.

Victor Micula

Fiul milionarului Viorel Micula, Victor, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat că ar fi participat la o percheziție a poliției și a avut acces la bazele de date ale Ministerului de Interne. Procurorii de pe lângă Tribunalul Bihor au luat aceeași decizie și în cazul a patru polițiști. Tânărul a devenit celebru după ce s-a dus cu elicopterul la școală și la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Victor Micula este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale. 
Acuzațiile aduse polițiștilor sunt de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, informează realitateadeoradea.net

Reamintim că, în noiembrie 2018, Victor Micula a sesizat agenții de poliție în legătură cu faptul că unul dintre rivalii săi s-a urcat băut la volan. Ulterior, a participat alături de aceștia la percheziționarea corporală a bărbatului, primind de la unul dintre agenți o geacă de polițist și o cagulă. 
Tot în 2018, fiul omului de afaceri a șicanat un șofer în trafic. Cei doi s-au întâlnit ulterior într-o benzinărie, unde Victor Micula i-a lovit mașina. Cu ajutorul unui polițist, fiul milionarului a accesat baza de date și a primit acces la camerele de supraveghere, aflând astfel informații despre șoferul pe care îl urmărea. 

Tatăl său, Viorel Micula, deține una dintre cele mai mari companii din industria alimentară.