MENIU

Gabriela Firea: Nu vreau să fiu motiv de scindare în PSD, n-am avut susţinerea necesară

Război în PSD

Gabriela Firea a anunţat că va candida la Primăria Generală a Capitalei şi că decizia de a se retrage din competiţia internă pentru prezidenţiabilul PSD n-are legătură cu vreu presupus troc politic propus de Viorica Dăncilă, ci cu disciplina de partid. "Nu vreau să fiu acuzată de scindarea PSD şi, eventual, de o înfrângere la prezidenţiale, a declarat Firea, marţi după şedinţa CEX la care s-a oficializat susţinerea social-democraţílor pentru Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale.  

"M-am retras pentru că nu vreau să fiu acuzată că din cauza mea sau a altor colegi critici sau care nu mai sunt în partid am pierdut alegerile prezidenţiale, n-am vurt să aud pe urma discursuri de genul "dacă Firea ne sprijinea, am fi câştigat".
Noi ne dorim să câştigăm alegerile prezidenţiale, nu doar ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul II."

Gabriela Firea a dezminţit şi scenariile invocate de surse politice, potrivit cărora retragerea sa din cursa prezidenţială ar fi venit ca urmare a sprijinului promis de Viorica Dăncilă pentru Primăria Capitalei. 

"Cu siguranţă voi candida la Primaria Capitalei, nu s-a pus nicio clipă problemea "iţi retragi candidatura pe predinţei şi te susţinem la Primărie. (...) Eu singură m-am convins."

"Am participat la o competiție preliminară. Am fost mai mulți. Având în vedere că nu s-a creat acea masă critică, mi s-a părut normal ca să anunț că mă retrag din această cursă care avea final așteptat. Vom face campanie electorală și vom susține candidatul. Dacă nu suntem de acord, înseamnă că ne poziționăm în afara partidului și nimeni nu ne ține cu forța (...) Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă.", a mai afirmat Gabriela Firea. 

Mai multe articole despre:
PSD Gabriela Firea Dancila