MENIU

Firea: Nu înțeleg de ce nu se deschid teatrele, nu sunt mai periculoase decât bisericile

Firea: Nu înțeleg de ce nu se deschid teatrele, nu sunt mai periculoase decât bisericile

Primarul general al Capitalei nu renunță la programul de testare a bucureștenilor. Joi, Gabriela Firea a prezentat un proiect prin care anumite categorii de risc profesional, precum angajații magazinelor, dar și famaciști sau jurnaliști, să fie testați COVID. Edilul a făcut din nou un apel și pentru redeschiderea, de urgență, a teatrelor și altor instituții de cultură.

,,Noi considerăm că, așa cum procedează întreaga Europa, trebuie să ne raliem și noi acestor standarde și să relaxăm economima și viața oamenilor, în funcție de date științifice ce nu pot fi obținute decât prin testare. Așa cum a spus și OMS - Testămm testăm, testăm. Vă spun un proiect prin care, pentru început,  testăm 3.000 de persoane care intră zilnic în contatc cu multe persoane, cum ar fi sportivii, jurnaliștii, personalul din hipermarketuri, personalul de la terase, farmaciști", a afirmat Firea.

,,Nu înțelegem, pentru că nu există un argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai pericuoloase decât bisericile. Apreciem faptul că se redeschid bisericile, dar de ce teatrele rămân în continuare închise, deși noi am propus un program prin care să vindem mai puține bilete și am fi luat toate măsurile de protecție necesare atât pentru actori, cât și pentru spectatori."

Edilul general a ținut să amintească și faptul că foarte puțin politicieni importanți s-au arătat interesat de demersul public lansat de 1.000 de oameni de cultură, prin care li se cere președintelui țării, premierului, dar și șefilor celor 2 camere, să facă demersuri pentru reluarea activității în instituțiile de cultură.

,Singurii politicieni care înțeleg, cel puțin declarativ, nevoia de a redeschide teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareș Bogdan, Victor Ponta. Le mulțumesc public acestor oameni, ei înțeleg că nu sunt mai importante teatrele decât păcănelele."

Mai multe articole despre:
gabriela firea biserici teatre virus