MENIU

Firea, despre solicitarea Avocatului Poporului: "Nu trebuie să ne speriem de terminologie și nici să ne panicăm"

Firea comenteaza solicitarea emisa astazi de Avocatul Poporului

„Orice măsură pe care o va lua Comitetul pentru Situații de Urgență pentru București și județul Ilfov este foarte bine-venită. Nu trebuie să ne speriem de terminologie și nici să intrăm în panică”, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o declarație telefonică la Realitatea Plus. Ea a precizat că o posibilă astfel de măsură ar fi în ajutorul populației. 

Ea i-a îndemnat pe bucureșteni să nu se sperie pentru că Bucureștiul și Ilfovul nu se vor închide. Mai mult, edilul a dat asigurări că s-au luat toate măsurile astfel încât toți oamenii să aibă acces la medicamente, apă, obiecte de îngrijire personală, subliniind că autoritățile cu care a discutat pe marginea acestui subiect au doat dovadă de solidaritate. 

Vă reamintim că Avocatul Poporului (AP) i-a cerul, astăăzi, președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, iar Parlamentului să o încuviințeze, în contextul epidemiei de coronavirus.

Solicitarea a fost făcută luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii Covid–19.