MENIU

Finală a Cupei României inedită, între Astra Giurgiu și FC Voluntari

Finală a Cupei României inedită, între Astra Giurgiu și FC Voluntari

Astra Giurgiu și FC Voluntari se întâlnesc sâmbătă seara (ora 21,45), pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, într-o finală inedită a Cupei României la fotbal.

Astra are în palmares o Cupă a României, cucerită în 2014, când a învins-o pe Steaua la loviturile de departajare (4-2), pe Arena Națională. FC Voluntari este în premieră în finala competiției, echipa ilfoveană neavând șanse de a juca în cupele europene chiar dacă ar cuceri trofeul, deoarece nu a depus cerere pentru licență UEFA.

Astra Giurgiu, care se află la finalul unui ciclu, iar după acest meci o mulțime de jucători și staff-ul tehnic se vor despărți de club, a ajuns în finală după ce a trecut pe rând de Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (1-0), de Luceafărul Oradea (3-1), de FC Viitorul Constanța (3-1) și de ACS Poli Timișoara (4-1 și 3-0).

FC Voluntari, care a scăpat de emoțiile retrogradării din prima ligă, le-a eliminat în drumul către finală pe Academica Clinceni (5-1), ASA Târgu Mureș (3-0), CS Mioveni (2-1) și CS Universitatea Craiova (1-0 și 0-0).

Finala va fi arbitrată de Istvan Kovacs (Carei), arbitri asistenți vor fi Vasile Marinescu și Mircea Mihail Grigoriu, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Alexandru Tudor (toți trei din București). Observator pentru arbitri a fost delegat Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Kovacs a arbitrat de cinci ori Astra în acest sezon, iar pe FC Voluntari de două ori. Arbitrul sătmărean a condus un meci între FC Voluntari și Astra (1-2), pe 16 august 2015, pe stadionul Dinamo.

Meciul de pe ''Ilie Oană'' va fi precedat de finala Cupei României Under-19, dintre UTA Bătrâna Doamnă Arad și FC Viitorul (17,00).

Steaua este echipa cu cele mai multe Cupe ale României câștigate, 22, urmată de Dinamo și Rapid, câte 13, Universitatea Craiova, 6, etc.

Sursa: agerpres.ro