MENIU

Filozoful Mihai Șora, la 104 ani, mesaj special de Ziua Națională a României

Mihai Șora Foto: Facebook.com

La 104 ani, filosoful Mihai Șora are un mesaj special pentru Ziua Națională a României, de 1 decembrie.

 

„Când aud expresia România centenară, gândul se oprește la ideea de organizare statală unitară… (...) În momentul în care spui România, trebuie să spui, neapărat, Europa.

România centenară e o sintagmă savanta, livrescă. Nu trezește o emotie ființială puternică, ci una de natură culutrală, când în mod esențial și organic simți afinitatea dintre tine și semenii tăi în interiorul statului numit România. (...)

Sărbătorirea Unirii de la 1 decembrie 1918 e un fapt firesc, însă, festivismul, ca o decorație pusă pe piept, nu e deloc obligatoriu, ci, de fapt, trebuie să fie înlăturat!”, spune Mihai Șora, într-un scurt interviu la „GPS Cultural” de la Radio România Cultural.

Filozoful a transmis și un mesaj pe contul său de Facebook, în care dorește țării să aibă parte de „oameni buni și cinstiți, care să te iubească”, amintind și de votul de la sfârșitul săptămânii, pentru alegerea viitorului Parlament: 

„La mulți ani, România mea!
 
Îți doresc să ai parte de oameni vrednici, cu mintea limpede, atenți la ceea ce reprezinți tu cu adevărat, nu la umbrele vreunei peșteri; oameni buni și cinstiți, care să te iubească.
Mihai Șora
1 decembrie 2020
P.S. …și care să iasă la vot duminica viitoare”, .

Mai multe articole despre:
mihai sora