MENIU

Filmul românesc CRAI NOU, cel mai mare premiu la un renumit festival european

Afișul oficial al peliculei
Afișul oficial al peliculei

Filmul românesc Blue Moon ("Crai nou") a câştigat, sâmbătă seară, premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian. Pelicula scrisă și regizată de Alina Grigore, relatează povestea unei tinere care încearcă să evadeze din sânul unei familii violente și disfunţionale. 

"Crai nou/ Blue Moon", scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, care urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare, a câştigat marele premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian.

Alina Grigore este cunoscută pentru rolul din „Ilegitim” (2016), regizat de Adrian Sitaru, cu care a scris scenariul, şi care a fost premiat în secţiunea Forum a Berlinalei. Înainte de asta, ea a jucat, între altele, în serialele „Îngeraşii” şi „Aniela”.  

Festivalul de film de la San Sebastian are o impresie impresionată, fiind rampa de lansare pentru câțiva dintre cei mai importanți regizori din ultimele decenii, precum Roman Polanski, Francis Ford Coppola, Bong Joon-ho sau sau Pedro Almodóvar.