MENIU

Filmul protestelor de vineri seară: Cuvântul cheie în Piaţa Victoriei a fost ,,SOLIDARITATE"

În cea de-a patra seară de după adoptarea ordonanţei de urgenţă, şi a 8-a de când a apărut în spaţiul public ideea modificării codului penal în acest mod, românii s-au întors în stradă, în faţa Guvernului, pentru a demonstra că nu renunţă la bătălia pentru statul de drept. 150 de mii de persoane au scandat împotriva Guvernului, au cerut abrogarea ordonanţei şi au intonat imnul naţional. Protestul a durat mai bine de şase ore, iar oamenii spun că au de gând să iasă în stradă până când vor fi ascultaţi.

Oameni de toate vârstele au luat cu asalt Piaţa Victoriei, pentru a patra seară consecutiv. Tot mai mulţi bucureşteni şi-au adus copiii cu ei, semn că vor să îi înveţe şi pe cei mici să lupte pentru idealurile lor.

 

La ora 18, în faţa Guvernului erau circa o mie de persoane. O oră mai târziu, 5.000 de protestatari se adunaseră în Piaţa Victoriei. Mulţi oameni au ieşit în stradă după ce au terminat programul de lucru.

Cuvântul cheie în Piaţa Victoriei a fost ,,SOLIDARITATE". Câţiva oameni au adus şi păpuşi cu chipurile lui Dragnea, Ponta, Grindeanu şi Iordache.

La ora 21, numărul protestatarilor din jurul Guvernului a sărit de 70.000. Dar cei care au ieşit în stradă să îşi susţină idealurile au fost mult mai multi. În jurul orei 10:00, 150.000 oameni şi-au unit glasul şi au scandat împotriva ordonanţei de urgenţă şi a Guvernului.

Poveştile unora dintre cei care au ieşit în stradă sunt impresionante. Un bărbat care deţine două hosteluri a oferit cazare gratuită pentru cei veniţi din alte oraşe. Alţii, pe lângă cazare, au pus la dispoziţia celor care aveau nevoie mese calde, apă şi transport. Totul, fără niciun ban. Oamenii spun că sunt hotărâţi să iasă în stradă până când ordonanţa de urgenţă va fi abrogată.