MENIU

FILMUL CRIMEI din Bascov - cum a plănuit ÎN DETALIU ucigașul să-și omoare familia

Noi detalii ies la iveală despre crima din Bascov, în care o familie a fost ucisă aproape în întregime. O mamă, o fetiță de 5 ani, părinții și un frate al femeii au fost găsiți fără viață, cu multiple plăgi.

„Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață”, a precizat șeful Serviciului de Medicină Legală din Argeș. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de capul familiei care a sunat imediat la 112. Între timp, medicii legiști au finalizat autopsierea celor cinci victime. 

Măcelul a avut loc în două case diferite, situate una peste drum de cealaltă. Criminalul ar fi dormit cu părinţii şi cu fratele său, într-una dintre case. În cealaltă casă dormeau mama, fetiţa de 5 ani şi soţul femeii.

În cursul nopţii, agresorul şi-ar fi omorât părinţii şi fratele, iar dimineața, după ce a plecat cumnatul său de acasă, a intrat în a doua casă, peste sora şi nepoata lui, pe care le-a ucis cu sălbăticie.

Descoperirea șocantă a fost făcută de tatăl fetiței de 5 ani când abia se întorsese de la serviciu. Bărbatul în vârstă de 48 de ani, medic la un spital militar, și-a găsit toată familia fără suflare: soția lui, fetița lor, cumnatul și cei doi socri.

Alertați de țipete, vecinii au ieșit și ei speriați din case. Imaginea de la fața locului i-a îngrozit pe toți.

După ce și-a măcelărit propria familie, bărbatul de 53 de ani a fugit de la locul faptei. El a fost găsit de jandarmi în grădina casei în timp ce încerca să-și ia viața. Suspectul avea mai multe răni, iar după ce a primit îngrijiri medicale, individul le-a declarat polițiștilor că a premeditat demult să comită aceste fapte.

"Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit", a declarat Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș.

Şeful serviciului de Medicină Legală din Argeş, Dan Manu, a declarat că cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni şi alte "obiecte tăietoare".

"E ceva inimaginabil și e greu de crezut, șocant chiar că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cel mai probabil - eu spun că cert, dar probele materiale vor vorbi - cu o tulburare psihică a putut să facă aceste gesturi necugetate", a spus Dan Manu - conferențiar universitar, medic-șef legist la Serviciul Județean de Medicina Legală Argeș.

Criminalul era cunoscut cu probleme psihice, figura în evidența primăriei din localitate din 2006, dar niciodată nu a fost internat într-un spital de specialitate. 

Trupurile celor cinci victime au fost duse la morgă pentru necropsie, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.