MENIU

Filmul capturării șefului mafiei siciliene Cosa Nostra, demn de marele ecran. Ziua de luni pe care nu o va uita niciodată: cum a ajuns de la spital în duba poliției

Șef mafie Casa Nostra (în tinerețe)/ Foto: Profimedia

Povestea capturării capului mafiei siciliene Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, este demnă de filmele de acțiune, dar și de stilul de viață pe care l-a dus până acum "El Diabolik”, care timp de 30 de ani a reușit să fenteze cu brio autoritățile italiene. 

Fiind considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din lume, dat în căutare generală din 1993, bătrânul mafiot în vârstă de 60 de ani nu s-a lăsat prin cu una, cu două. Din contră, el a încercat să fugă și acum de poliție, însă a sfârșit în mâinile acestora, relatează Ziarul de Iași.

Povestea capturării șefului mafiei siciliene Casa Nostra este, însă, extrem de interesantă și demnă de filmele de acțiune de la Hollywood. Mai exact, atunci când a fost prins, Messina Denaro se afla într-o clinică medicală privată, așteptând să fie văzut de un medic pentru un test de cancer de colon.

”El tot venea aici de aproximativ un an. Fusese operat cu câteva luni în urmă, iar acum se întorsese pentru mai multe teste și pentru chimioterapie. Când m-am prezentat la serviciu azi dimineață, la ora 6 dimineața, totul era liniște, apoi a sosit să-și facă testul Covid. Câteva minute mai târziu, a intrat un ofițer de poliție care purta o armură completă, ca și cum urma să intre în război, și a spus că vrea să găsească un pacient. El a făcut apel la calm și a spus că ofițeri înarmați sunt la fiecare etaj al clinicii. Habar n-aveam cine este sau care era trecutul lui. El chiar a reușit să iasă și a fugit într-un bar local, dar i-au dat de urmă și atunci s-a dezlănțuit iadul”, a declarat un membru al personalului, care a cerut să-și păstreze anonimatul.

După capturarea sa, Denaro a fost escortat într-un microbuz negru și dus într-o locație secretă.

Pentru un șef al mafiei care a evitat arestul timp de peste 30 de ani, vizitele frecvente pe care le-a făcut la o clinică privată au fost ”greșeala” care a dus la arestarea lui, scrie Daily Mail.

Se crede că Messina Denaro a devenit „șeful șefilor” în urma morții lui Salvatore „Bestia” Riina în noiembrie 2022. Messina Denaro este ultimul dintre cei trei șefi mafioți care s-au ascuns de multă vreme.

Vestea capturării sale a stârnit un val de bucurie în rândul populației din Palermo. Locuitorii au fost văzuți aplaudând atunci când au aflat că Messina Denaro, care a coordonat ani de teroare în Italia, a fost în sfârșit reținut.

Reacții au venit și de la nivel înalt. Premierul Giorgia Meloni a salutat arestarea ”Nașului”, catalogând-o drept ”o mare victorie pentru statul italian, care arată că nu se dă bătut niciodată în fața mafiei”.