MENIU

Fiica lui RUDEL OBREJA, mesaj sfâșietor: Călăii tatălui meu trebuie să plătească. Să luptăm pentru ca această crimă să nu se multiplice la nesfârșit

Rudel Obreja (decembrie 2022 - FB)

Mesaj sfâșietor al fiicei marelui campion Rudel Obreja, doborât de o boală necruțătoare, la doar 57 de ani, după ce a făcut pușcărie în dosarul Gala Bute și n-a putut benefica la timp de tratamentul care poate i-ar fi prelungit viața sau l-ar fi salvat. Leyla-Denisa Obreja a afirmat că tatăl ei și-a iertat "călăii", dar ea va continua luptă, astfel încât toți să plătească. Fiica marelui sportiv a cerut oamenilor ca, în memoria tatălui ei, să ceară demisia de onoare a ministrului Justiției și șefului Administrației Penitenciarelor.

"În ultimele clipe din viață, tata, cu tăria și credința care-l caracterizau, își ierta călăii, judecătorii, procurorii, oamenii politici, directorii de penitenciare și toți ceilalți care au mâinile albe și vă lasă impresia că vă vor binele și vă scapă de corupție.

 

Ce făceau cei pe care-i alegem și îi hrănim - președintele, Avocatul Poporului - atunci când campionul lor, cel care le-a pus argintul și bronzul la picioare în 1989, cel pe care l-au primit acasă și i-au întins covoare de flori, cel al cărui nume nu se va pierde în istorie, Rudel Obreja, își striga disperat durerea din spatele gratiilor? Aș vrea să plătească corect, drept, așa cum a fost tata, toți acei mulți, puțini, care nu l-au auzit strigându-și durerea bolii care-l măcina, pentru ca această crimă să nu se multiplice la nesfârșit. Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă, pentru execuții politice, atunci când îl îngrop pe tata.

 

Vă cer tuturor să vă alăturați demersului de a cere DEMISIA DE ONOARE a unor oameni dezonorabili, respectiv ministrul Justiție, directorul Direcție Generale a Penitenciarelor. Acești Dumnezei în fața cărora am stat cu mâna întinsă timp de 9 luni să NE DEA UN PIC DE VIAȚĂ. SĂ DISPARĂ ROMÂNIA ÎN CARE tronează corupția, arivismul, oportunismul și venalitate. Tata a iubit enorm România, iar destinul ei rămâne acum în pumnii noștri. Luptăm!" a transmis Leyla-Denisa Obreja, fiica marelui campion și președinte al Federației Române de Box.