MENIU

Fetiță dispărută din centrul DGASPC Teleorman - Apelul disperat al tatălui

Fetiță dispărută din centrul DGASPC Teleorman - Apelul disperat al tatălui

O altă tragedie lovește centrul DGASPC Teleorman, acolo unde o adolescentă în vârstă de 14 ani, Daria, a dispărut fără urmă. Situația sa este tulburătoare având în vedere istoricul dramatic al familiei sale, marcat de decesul mamei sale, în lupta cu o boală necruțătoare.

După moartea tragică a mamei pe când Daria avea doar 9 ani, tatăl, rezident în comuna Plosca, județul Teleorman, a fost nevoit să facă față unor condiții dificile pentru a crește doi copii minori, că mai are în grijă și un nepot. Sub presiunea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Daria și un nepot au fost plasați în centre separate, în 2021, ca urmare a sesizării privind starea familială precară.

Au trecut 7 zile de la dispariția Dariei din centrul social, iar tatăl își exprimă disperarea și îngrijorarea, implorând-o pe fiica sa să revină acasă. Conform unor surse, minora ar fi adus în discuție în trecut presupuse abuzuri suferite în cadrul instituției.

Această situație complicată a adus în prim-plan controverse și întrebări cu privire la modul în care DGASPC Teleorman își îndeplinește responsabilitățile și gestionarea cazurilor încredințate. Deși declarațiile anterioare ale Dariei cu privire la presupusele abuzuri nu au fost confirmate oficial, ele ridică semne de întrebare cu privire la transparența și eficacitatea instituției în protejarea copiilor vulnerabili, mai ales că nu este primul caz de acest fel la instituția aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman.

Mai multe articole despre:
fetita disparuta dgaspc teleorman