MENIU

Fetiţă de 9 ani, muşcată de câini în faţa şcolii

<p>Fetiţa de 8 ani sf&acirc;şiată de c&acirc;ini, &icirc;n Iaşi</p>

O fetiă de nouă ani a fost muşcată de mână de un câine comunitar chiar în faţa şcolii unde învaţă, în comuna dâmbovieţeană Brăneşti. Nu este singurul copil atacat de maidanezi la această şcoală. De la începutul anului şcolar şi până acum, peste 10 copii au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de animalele fără stăpân. Părinţii se plâng că în zadar le tot cer autorităţilor să rezolve problema. Nu au mişcat niciodată niciun deget, spun ei. 

Fetiţa de clasa a treia se îndrepta spre școală cu un coleg când, în fața unității, un câine maidanez a atacat-o şi a muşcat-o de o mână şi de deget. Colegul ei a anunţat imediat profesorii din şcoală. Copila a fost dusă la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgovişte unde a primit îngrijiri şi ulterior a fost tratată şi vaccinată la secţia de Boli Infecţioase. Părinţii fetiţei spun că nu este primul caz. Şi alţi colegi de-ai fetei au fost atacaţi de câinii fără stăpân chiar în curtea şcolii din Brănești.

Problema cainilor maidanezi este una veche, iar directoarea unităţii de învăţământ spune ca a trimis în repetate rânduri înştiinţări primăriei din localitate în subordinea căreia se află şcoala. Mai mult, în urmă cu două luni, Realitatea TV a prezentat situația, iar primarul a promis că va rezolva problema. Nici până acum, copiii nu au scăpat de amenințarea maidanezilor.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi fetiţă muşcată de câini