MENIU

Festivalul de Film de la Veneția se deschide cu musicalul ,,La La Land''

Un musical avându-i ca interpreți principali pe Ryan Gosling și Emma Stone va deschide astăzi a 73-a ediție a Festivalului de Film (Mostra) de la Veneția, la care vor veni o mulțime de vedete, transmite AFP.

În competiție pentru Leul de Aur, "La La Land" este un omagiu adus epocii de aur a musicalurilor americane. Pelicula, care prezintă în premieră mondială la Veneția idila dintre un tânăr pianist de jazz și o actriță, face parte din cele 20 de filme din genuri foarte diferite selectate în competiția oficială și care vor fi proiectate până în 10 septembrie.

 

În selecția oficială figurează șase filme americane, printre care așteptatul "Voyage of Time" al regizorului Terrence Mallick, un documentar în 3D despre nașterea și moartea Universului, pe care cineastul îl pregătește de 40 de ani și care este povestit de Cate Blanchett.

Regizoarea irano-americană Ana Lily Amirpour va prezenta "The Bad Batch", o poveste de dragoste și canibalism într-un colț pierdut al Texasului, cu Keanu Reeves și Jim Carrey, iar Tom Ford va reveni la șapte ani după "A single Man" cu "Nocturnal Animals", cu Jake Gyllenhaal.

Alte pelicule foarte așteptate sunt "Jackie" a regizorului chilian Pablo Larrain, cu Nathalie Portman în rolul lui Jackie Kennedy, "The Beautiful Days of Aranjuez", documentar în 3D regizat de Wim Wenders cu cântărețul australian Nick Cave și noul lungmetraj al cineastului Emir Kusturica "On the Milky Road", cu Monica Bellucci.

Franța va fi reprezentată de Francois Ozon, cu "Frantz", și Stephane Brize, cu "Une Vie", inspirat din nuvela omonimă a lui Guy de Maupassant, iar Jean-Paul Belmondo va primi la 83 de ani un Leu de Aur pentru întreaga carieră.

În afara competiției va fi proiectat "The Young Pope", serial de Paolo Sorrentino (care a regizat "La Grande Bellezza"), cu Jude Law în rolul unui ipotetic Pius al XIII-lea, un papă american fumător, complex și contradictoriu.

Mai multe articole despre:
null