MENIU

Festivalul de Film de la Berlin - România aspiră la Ursul de Aur cu pelicula “Nu mă atinge-mă”

Berlinala 2010

A început Festivalul de Film de la Berlin. Iar România are participanți la aproape toate secțiunile importante ale festivalului, considerat una dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. Cea mai însemnată prezență românească este cea a filmului „Nu mă atinge-mă”, care a fost înscris în competiția oficială pentru Ursul de Aur. 

“Nu mă atinge-mă”, în regia Adinei Pintilie, va avea premiera mondială la Berlinală şi concurează pentru marele premiu. Iar câştigătorul Ursului de Aur cu “Poziţia Copilului”, în 2013, regizorul roman Calin Peter Netzer face parte din juriu.

Filmul „Luna de miere”, în regia Ioanei Uricaru, a fost selectat în secţiunea Panorama, în timp ce documentarul regizorului Corneliu Porumboiu „Fotbal infinit” a fost selectat între cele 44 de filme prezentate în afara competiţiei la secţiunea Forum.

La secţiunea Generation Kplus, din care fac parte lungmetraje şi scurtmetraje dedicate copiilor şi tinerilor, au fost selectate două producţii româneşti: „De Natura”, regia Lucile Hadzihalilovic şi „Trois reves de jeneusse”, regia Valerie Mrejen şi Bertrand Schefer.

Totodată, actriţele Cosmina Stratan, Dana Marineci, Alexandra Suciu şi Graţiela Bădescu, vor concura în secţiunea Generation 14plus.

Câştigătorii premiilor festivalului vor fi anunţaţi pe 24 februarie, într-o gală care va avea loc la Berlinale Palast. 

Startul Festivalului de Film de la Berlin, ajuns la a 68-a ediţie, a fost dată de filmul de animaţie ,,Isle of Dogs". Pelicula spune povestea unor câini dintr-un orășel nipon, care, odată infestați cu gripă canină, sunt alungați din oraș. 

Mai multe articole despre:
film România Berlin Ursul de Aur Festiva