MENIU

Festivalul de Film Asiatic, între 13 şi 16 iunie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Festivalul de Film Asiatic, între 13 şi 16 iunie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Festivalul de Film Asiatic se va desfăşura în perioada 13 - 16 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Bucureşti, programul evenimentului cuprinzând atât producţii autohtone precum drama istorică "Back to 1942", cât şi comediile "Meet the Inlaws" şi "Love".

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, festivalul este organizat de Mandragora Movies în colaborare cu Asociaţia de Film din China.

Selecţia filmelor include atât producţii autohtone precum drama istorică "Back to 1942", cu Zhang Guoli, Fiona Wang şi Adrien Brody, cât şi comediile "Meet the Inlaws", cu Xu Zheng şi Benz Hui, şi "Love", cu Zhao Wei în rolul principal, film ce a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film Berlin în cadrul secţiunii "Panorama" (2012).

"Love", care va fi proiectat vineri, de la ora 19.30, urmăreşte poveştile de dragoste ale mai multor persoane, ce se întrepătrund pe măsură ce acţiunea avansează.

Festivalul va include şi coproducţii cu parteneri străini precum "33 Postcards", cu Guy Pearce şi Zhu Lin. Filmul, proiectat luni, de la ora 18.00, o arată pe Mei Mei, o orfană ce visează timp de 10 ani să-şi cunoască sponsorul australian, Dean Randall, şi "familia perfectă" a acestuia. Tânăra ajunge să descopere că adevarul este diferit faţă de viaţa idilică pe care o descria Dean în cărţile lui poştale.

"Meet the Inlaws", care va rula duminică, de la 18.30, urmăreşte povestea unui psiholog cu un venit modest, care are o singură mândrie în viaţa lui: prietena lui sexy, stewardesa Su Xi. Când află că iubita lui locuieşte într-o vilă imensă şi că tatăl acesteia este unul dintre pacienţii săi, lucrurile devin o adevărată "harababură".

Programul festivalului include şi filmele "Back to 1942" (proiectat duminică, de la 20.30), "On My Way" (sâmbătă, la 14.00) şi "Starry Starry Night" (sâmbătă, 16.00).

De asemenea, luni, va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, partener al evenimentului, o proiecţie specială a filmului "Back to 1942", în prezenţa unei delegaţii din China, care cuprinde directori ai celor mai importante case de producţie din China şi membri ai Asociaţiei de Film din Zhejiang şi ai Federaţiei Literare din Zhejiang.

Filmele din cadrul festivalului vor fi subtitrate în limba engleză.

Mandragora Movies este una dintre cele mai importante case de producţie cinematografică din România. Începând cu anul 2013 Mandragora Movies s-a implicat în proiecte culturale, organizând Festivalul de Film Asiatic cu scopul de a dezvolta schimbul cultural între cele două ţări, de a realiza producţii de anvergură şi de a distribui filme româneşti în China. Ediţia din acest an a festivalului este realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Biletele la proiecţii pot fi cumpărate la preţurile de 10 lei (preţ întreg) şi 7 lei (preţ redus pentru elevi şi studenţi).

Mai multe articole despre:
film festival actor festival de film asiatic