MENIU

Fermierii francezi şi-au adus OILE la Turnul Eiffel în semn de protest faţă de lupii protejaţi

Fermierii francezi au protestat joi, 27 noiembrie, în faţa Turnului Eiffel din Paris din cauză că atacurile lupilor care le mănâncă oile au crescut de 1000 de ori faţă de anul trecut.

Frustrarea fermierilor francezi este şi mai mare deoarece oamenii consideră că lupii sunt mult prea protejaţi de legile date de guvernanţi (sursa). Oile fermierilor au păscut liniştite la baza Turnului Eiffel cât timp fermierii s-au adunat şi le-au cerut aleşilor lor un plan care să îi protejeze eficient împotriva atacurilor de lupi. Printre bannerele agitate de nemulţumiţi, mesajul unuia a fost - Fermierii de azi, şomerii de mâine – iar protestatarul care-l purta era îmbrăcat într-un costum de lup care furase o oaie.

 Fermierii n-au fost însă singurii care au protestat ieri, activiştii pentru protecţia animalelor au apărut şi ei la adunare scandând pentru drepturile lupilor şi a habitatului acestora, considerând că atacurile acestora sunt naturale. Să fii mâncat de lupi nu e ceva natural. Suntem împotriva lupilor din momentul în care şi-au început atacurile asupra fermelor noastre – a declarat şeful organizaţiei fermierilor din regiunea Auvergne, Claude Font, înaintea protestului.

 Fermierii au devenit furioşi din cauza creşterii numărului de lupi in ultimii ani. În 1930, vânatul excesiv al animalelor dusese aproape la dispariţia speciei în Franţa însă în 1990, din motive necunoscute, lupii au trecut în număr mare graniţa din Italia în Franţa. În prezent, în regiunea respectivă sunt deja aproximativ 300 de lupi, protejaţi prin lege. Mai mult decât atât, oficialităţile au vrut să repopuleze partea franceză a munţilor Pirinei cu un grup de urşi sălbatici, spre indignarea şi furia fermierilor. Ultimele cifre din august arată că în zonă au existat 4800 de atacuri ale lupilor, majoritatea asupra oilor, doar anul acesta – ceea ce înseamnă o creştere de o mie de ori a frecvenţei atacurilor faţă de anul trecut.

 Ministrul Mediului din Franţa, Segolene Royal a declarat încă din iunie 2014 că atacurile lupilor au devenit prea dese şi a avertizat că acest lucru ar putea să aibă consecinţe grave.

 

Mai multe articole despre:
oi Turnul Eiffel lupi