MENIU

FENOMENUL care a luat amploare după intrarea în vigoare a NOULUI COD PENAL

Procurorii sunt sufocaţi de cereri

Procurorul general Tiberiu Niţu a participat miercuri, de la ora 11, cu discreţie, la bilanţul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pe anul 2013. La ieşire şeful Ministerului Public a recunoscut că procurorii sunt asaltaţi de dosarele puşcăriaşilor, care profită de prevederile Noului Cod Penal, pentru a încerca să iasă din închisoare, dar a încercat să minimalizeze amploarea fenomenului şi a nemulţumirilor care se profilează.

Instanţele penale unst sufocate de dosare, având ca obiect contestaţiile la deciziile comisiilor din închisori, care au permis ieşirea unor deţinuţi mai repede din detenţie, ceea ce a aglomerat activitatea judecătorilor şi a procurorilor şi a nemulţumit pe toată lumea, scrie oradecluj.oradestiri.ro.

Deşi reprezentanţii Ministerului Public şi ai Ministerului Justiţiei au promis suplimentarea procurorilor şi a judecătorilor, care vor prelua dosarele suplimentare, rezultate din aplicarea Noului Cod Penal, nici un angajat nu a venit în plus în prima lună.

Zilnic pe rolul instanţelor de pe raza Curţii de Apel Cluj sunt înregistrate zeci de dosare noi, cu contestaţii ale persoanelor aflate în detenţie, care doresc reanalizarea cazurilor în vederea eliberării anticipate.

Mai multe articole despre:
procurori puşcăriaşi procuror Noul Cod Penal