MENIU

Fenomene meteo EXTREME pe întreg mapamondul: canicula, furtunile de nisip și grindina fac RAVAGII

Fenomene meteo extreme
Fenomene meteo extreme
Fenomene meteo extreme

Fenomenele meteo extreme au devenit în ultimul timp tot mai frecvente pe întreg globul. În Canada, valul de căldură a ucis deja sute de oameni, iar un oraș din nordul Chinei a fost înghițit de un nor imens de nisip. În schimb, Franța a fost lovită de o furtună violentă, care a îngropat un oraș sub jumătate de metru de grindină.

Peste 230 de oameni au murit în Canada din cauza caniculei în ultimele zile. Este atât de cald, încât cablurile se topesc. Trei zile la rând, la Lytton au fost temperaturi record, de aproape 50 de grade. Și la Vancouver s-au înregistrat peste 30 de grade Celsius, neobișnuit de mult pentru această zonă.

O furtună de nisip a creat haos și panică într-un oraș din China. Străzile, clădirile și mașinile au fost acoperite de un strat gros de nisip, iar vizibilitatea a scăzut la câțiva metri. Traficul s-a blocat brusc și oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească în case până la trecerea norului de praf.

În timp ce canadienii se topesc, francezii au parte de vreme rea. Un oraș din estul țării a fost îngropat sub o jumătate de metru de bucăți de gheață, în timpul unei furtuni cu grindină. Echipele de salvare au folosit plugurile de zăpadă, ca să curețe zona. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost înregistrate pagube materiale importante.

Mai multe articole despre:
fenomene meteo extreme franta canada china