MENIU

Fenomen șocant la Cernavodă. Ce s-a întâmplat în oraș după topirea zăpezii

Ultimele zăpezi de la începutul lui martie au lăsat în urmă pagube și efecte care acționează precum o bombă cu ceas. S-a întamplat la Cernavodă unde, după ce a trecut urgia, nămeții abundenți s-au topit odată cu sosirea zilelor neobișnuit de calde, scrie ctnews.ro. 

Apa provenită din zăpada de pe dealuri s-a infiltrat în straturile adânci ale solului, iar când îmbibarea a fost maximă, pământul a luat-o la vale dintr-o dată, fără niciun avertisment. S-a întâmplat în două locuri aproape simultan.

Viceprimarul din Cernavodă, Șerif Cîrjali, explică: “Sunt două străzi care au fost afectate – eu cred că din cauza zăpezilor abundente – sunt două ziduri care au picat pur și simplu. E vorba de strada Razoarelor și strada Pictor Grigorescu. Ne-am dus la fața locului… pur și simplu, strada nu are infrastructură. Nu are fundație ! E făcută pe pământ ! Cred că din cauza zăpezilor abundente, s-a infiltrat și-au picat. S-a surpat pur și simplu gardul cu o parte din șosea… deci este dezastru”.

Orașul Cernavodă are o formă neregulată ca desfășurare în lungul Dunării, pe o distanță de 8 km. Relieful este de o mare varietate, alternandu–se dealuri de înălțimi, dimensiuni și forme diferite cu văi sinuoase, pante neuniforme sau versanți abrupți. În limbajul arhitecților, este un oraș “dificil” predispus la accidente naturale de tot felul. Mai ales la ploi torențiale sau zăpezi abundente, pantele accelerează efectul torenților formați de apele pluviale iar apa antrenează cu ea solul. În urmă se creează goluri, și în cele din urmă pică tot.

Mai multe articole despre:
Cernavodă străzi surpate