MENIU

Femeile între 40-50 de ani infectate cu Covid-19, mai predispuse să aibă simptome persistente

Femeile în jurul vârstei de 40 și 50 de ani sunt mai expuse riscului de a avea probleme pe termen lung după externare

Femeile în jurul vârstei de 40 și 50 de ani sunt mai expuse riscului de a avea probleme pe termen lung după externarea din spital, în urma infectării cu COVID-19, cu multe luni de simptome persistente, precum oboseală, respirație greoaie și gândire încețoșată, arată două studii britanice.

Un studiu a constatat ca, la cinci luni dupa externare, pacientii cu COVID-19 - femei albe de varsta medie care aveau si alte probleme de sanatate, precum diabet, boli de plamani sau inima - au raportat simptome de COVID indelungate.

"Studiul nostru constata ca cei care au avut cele mai grave simptome prelungite tind sa fie femei albe in varsta de aproximativ 40 pana la 60 de ani care au cel putin doua probleme de sanatate pe termen lung", a declarat Chris Brightling, profesor de medicina respiratorie de la Universitatea Leicester, care a condus studiul PHOSP-COVID, noteaza ziare.com.

Un al doilea studiu realizat de International Severe Acute Respiratory and emerging Infections Consortium (ISARIC) arata ca femeile sub 50 de ani erau mai predispuse sa aiba probleme de sanatate pe termen lung spre deosebire de barbati si alti participanti la studiu mai in varsta.