MENIU

Femeie condamnată la închisoare și amendată cu peste 8.000 de euro, după ce a condus beată o trotinetă

Sursa foto: Pixabay

O femeie din Norvegia a fost condamnată la închisoare cu suspendare și amendată cu peste 8.000 de euro, după ce a condus beată o trotinetă.

Femeia în vârstă de 40 de ani conducea trotineta pe o stradă pustie când a fost prinsă de autorități. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, iar alcoolemia era triplă față de cea permisă în Norvegia, potrivit Le Figaro.

Inculpata a fost amendată cu 8.300 de euro și a stat 15 zile în arest. Tribunalul din Sandnes a dat dovadă de clemență pentru că femeia a condus doar câteva minute și nu se afla nicio persoană sau alt vehicul pe strada respectivă pentru care să reprezintă un pericol.

Aceasta va trebui să dea din nou examenul pentru permisul de conducere după ce a fost suspendat pentru 18 luni. 

În Norvegia, unde alcoolemia admisă este de 0,5 grame pe litru de sânge, conducerea sub influența alcoolului se pedepsește, în general, cu o amendă de 1,5 luni de salariu brut și o pedeapsă cu închisoarea. Aceste norme se aplică, de asemenea, scuterelor electrice clasificate ca vehicule motorizate. Cu toate acestea, tribunalul din Sandnes a dat dovadă de clemență, optând pentru o pedeapsă de 15 zile cu suspendare și o amendă de 80.000 de coroane (8.300 de euro), puțin mai puțin decât cele 93.000 de coroane cerute de procuratură.