MENIU

Femeia jandarm bătută la protestul Diasporei a fost externată

<p><span>Inquam Photos / George Calin</span></p>

Femeia jandarm care a fost ranită în timpul protestelor din Piața Victoriei a fost externată marți. Familia a așteptat-o la ieșirea din spital. Nu a dorit să facă nicio declarație în fața jurnaliștilor.

Realitatea TV a obținut în exclusivitate fișa de examinare a femeii jandarm care a fost agresată la protestul de vineri seară. În fișa respectivă, scrie că la ora 1:45 prezenta un traumatism cranio-cerebral minor de nivel zero, fără risc de hematom cerebral.

Potrivit documentelor, femeia jandarm mai avea un traumatism de coloană cervicală - deci nu o fractură! Ea mai avea și o contuzie toracică abdominală. Potrivit fișei, tânăra a ajuns la spital la 23:50 și a fost considerată urgență, nu pacient critic. În plus, medicii au mai scris la internare că tânăra neagă pierderea stării de cunoștință și că acuză dureri la nivelul coloanei cervicale. 

Incidente violente vineri, la Mitingul Diasporei, din Piaţa Victoriei. Cel puţin 440 de persoane au fost rănite - atât protestatari, cât şi jandarmi -, după ce Jandarmeria a folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. De altfel, echipajele SMURD au refuzat să mai intre în zonă, din cauza aerului irespirabil.

Peste 110.000 de oameni şi-au strigat disperarea în stradă, în faţa Executivului, deşi premierul României, Viorica Dăncilă, se afla în concediu.

La ora 23:00, Jandarmeria a primit ordin să evacueze Piaţa în forţă, iar la nivelul Poliției Capitalei s-a dat alertă COD ROŞU gradul IV. Din acel moment, lucrurile au degenerat şi protestul a devenit unul de o violenţă fără precedent. Într-un mesaj transmis târziu în noapte, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat "ferm" intervenţia brutală a Jandarmeriei şi a cerut ministrului de Interne să dea "urgent" explicaţii. 

Mai multe imagini cu rănile celor prezenți în Piață s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare. Printre ele, și un clip cu femeia jandarm care a fost bătută crunt după ce colegii ei o lăsaseră singură în fața protestatarilor.

Dovada că Jandarmeria a minţit în cazul femeii jandarm. Ce scrie pe biletul de internare