MENIU

Femeia care l-a impresionat Traian Băsescu și a fost grațiată, din nou condamnată

Graţiela Mocanu, femeia care l-a impresionat până şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu cu o poveste tristă, a fost din nou condamnată.

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat, miercuri, în dosarul celor 40 de indivizi care au făcut victime în mai multe judeţe ale ţării, acţionând prin metoda „pomana”. Instanţa de fond i-a condamnat la ani buni de închisoare, scrie replicaonline.ro

Printre aceştia se află şi Graţiela Mocanu, femeia grațiată de fostul preşedinte Traian Băsescu.  

Aceasta a primit cinci ani de închisoare, fiind acuzată de constituire de grup infracţional organizat, furt şi alte fapte similare. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Indivizii respectivi acţionau prin metoda „pomana” sau „împrietenire”. Aceştia abordau victimele, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani şi, pretextând că oferă alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau oferindu-se să cumpere bunuri uzate la preţuri avantajoase, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele acestora, în judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, Mehedinţi, Cluj precum şi în Bucureşti, de unde au sustras sau au încercat să sustragă bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani.

Potrivit procurorilor, de multe ori au recurs la violenţă, în cazul în care erau surprinşi de victime scotocind printre lucruri. Valoarea totală a prejudiciului depăşeşte 500.000 euro.