MENIU

FCSB a început aventura europeană. Scor riscant în fața moldovenilor cu nume african

FCSB a învins echipa moldoveană Milsami Orhei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în prima manşă a turului întâi preliminar al Europa League la fotbal.

s-a impus prin golurile marcate de Florin Tănase (12, 56) şi are prima şansă la calificarea în faza următoare.

Scorul putea fi mai mare, dar ''roş-albaştrii'' au ratat mai multe ocazii clare de gol, iar din min. 72 au jucat în inferioritate numerică, Lucian Filip primind al doilea cartonaş galben, la zece minute de la introducerea sa pe gazon.

FCSB a deschis scorul în min. 12, prin Tănase, cu un şut din colţul careului mare, la care o contribuţie a avut şi portarul Chirinciuc. La reluare, FCSB şi-a majorat avantajul prin acelaşi Tănase (56), care a marcat simplu din centrarea lui Man.

La momentul înființării clubului Milsami Orhei, ]n 2010, patronii au venit cu explicația numelui bizar:

"MILSAMI provine de la numele patronului și a rudelor apropiate ale Dumnealui. În denumire sunt incluse inițialele patronului și ale tatălui noului proprietar al fostei echipe Viitorul Orhei, Ilan Șor. Cine este Ilan Șor? Un tânăr și prosper om de afaceri, în vârstă de 23 de ani, proprietarul companiilor ”Dufremol” (afaceri în sistemul duty-free) și ”Klassika Asigurări”, dar și președintele ORT-Moldova.

Totuși, cuvântul ”Milsami” apare în câteva limbi și culturi din lume. De exemplu, în antichitate, în Persia, Milsami era nume de bărbat. Iar în Polonia, în prezent, milsami este una dintre piesele tehnice ale unui avion. În Tunisia sunt și astăzi persoane pe care le cheamă Mil Sami.

De ce a decis Ilan Șor să investească în fotbal? În memoria tatălui său, Miron Șor, un mare pasionat al jocului cu balonul rotund, care s-a stins în ziua în care trebuia să semneze actele de preluare a FC Dacia!

Bineînțeles, Ilan, fiul lui Miron Șor, știa despre marea pasiune a tatălui. Astfel el a decis să continuie ceea ce a început tatăl său. Numai că într-o altă manieră. A căutat o altă echipă de Divizia Națională, Viitorul Orhei pe care a procurat-o la un preț de 20 de ori mai mic decât cel pe care avea să-l dea pentru FC Dacia. Ilan a calculat tot: ”Mai bine cu acești bani aduc niște jucători de valoare”, a spus cunoscutul bussinesman, îndrumat și de câțiva prieteni care cunosc fenomenul.

Așa au ajuns la Orhei jucători de la Atletico Madrid, Fenerbahce sau Vitoria Setubal", transmitea clubul într-un comunicat de presă din urmă cu 9 ani.

Mai multe articole despre:
Gigi Becali fcsb