MENIU

FCSB - CFR Cluj | realitatea.net publică în premieră imagini cu Dan Petrescu, de când juca la Steaua

FCSB - CFR Cluj | Înaintea partidei dintre FCSB şi CFR Cluj, site-ul realitatea.net publică, în premieră, mai multe fotografii rare cu Dan Petrescu. Imaginile, care au fost scanate direct de pe negativele originale, îl surprind pe actualul antrenor al lui CFR Cluj în vremea când îmbrăca tricoul Stelei. CLICK AICI PENTRU IMAGINI! Fotografiile provin din colecţia jurnalistului Cristian Otopeanu.

Partida din această seară, dintre FCSB şi CFR Cluj, este una specială pentru antrenorul oaspeţilor, Dan Petrescu (50 de ani). Actualul tehnician al ardelenilor a jucat în fantastica echipă a Stelei de la finalul anilor "80, după ce făcuse junioratul tot în Ghencea.

Dan Petrescu a evoluat în 95 de partide de campionat pentru Steaua, în perioada 1986-1991, excepţie făcând sezonul 1986-1997, când a fost împrumutat la FC Olt Scorniceşti. Deşi s-a consacrat ca fundaş dreapta, fostului internaţional îi plăcea foarte mult să urce în atac. Petrescu a izbutit, astfel, să înscrie nu mai puţin de 28 de goluri pentru "roş-albaştri", echipă la care a debutat pe 8 iunie 1986, în partida FCM Braşov - Steaua 2-2.

Dan Petrescu a câştigat 3 titluri de campion cu Steaua (1986, 1988, 1989) şi o Cupă a României (1989). "Bursucul" a jucat şi în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, Steaua - AC Milan 0-4.

Ca antrenor, Dan Petrescu a întâlnit-o pe FCSB de 12 ori în campionat, bilanţul lui fiind de 2 victorii, 3 egaluri şi 7 eşecuri.

Imaginile, pe care www.realitatea.net le publică pentru prima dată, au fost realizate în 1989 şi îl surprind pe Dan Petrescu, 21 de ani în momentul realizării fotografiilor, atât în tricoul Stelei, cât şi în cel al echipei naţionale a României.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI!

 

Notă: imaginile cu Dan Petrescu provin din colecţia jurnalistului realitatea.net, Cristian Otopeanu

 

.