MENIU

Fata incendiată în Mehedinți a fost OPERATĂ a treia oară. Concluziile medicilor

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”

Fata de 17 ani din localitatea Dârvari, județul Mehedinți, incendiată pe 12 iunie de un recidivist a fost operată marți pentru a treia oară, dar starea ei rămâne în continuare extrem de gravă. După finalizarea transplantului de piele, fata a fost dezintubată și acum poate respira singură, au anunțat medicii, potrivit Realitatea PLUS. 

 

Fata de 17 ani, încendiată de Ion Turnagiu, este internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Până marți, adolescenta incendiată de Ion Turnagiu a putut respira doar cu ajutorul aparatelor, din cauza arsurilor de pe căile respiratorii. 

Tânăra a fost incendiată pe 12 iunie de Ion Turnagiu, care a mers la locuința acesteia, a turnat benzină pe ea și apoi i-a dat foc, după care a plecat. Bărbatul, eliberat condiționat în mai 2019, după ce a comis cinci crime, îl cunoștea pe tatăl fetei, alături de care muncise timp de câteva zile în Olanda.

Bărbatul de 45 de ani care i-a provocat arsurile fetei a murit înainte cu o zi de a treia operație a adolescentei din localitatea Dârvari.

Ion Turnagiu a murit luni noapte la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin.

Acesta era internat la spital după ce, săptămâna trecută, a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. S-ar fi spânzurat cu ajutorul unui tricou, însă a fost găsit la timp de autorități și dus de urgență la spital. Agenţii l-au resuscitat până la sosirea echipajelor de salvare, însă starea lui de sănătate era gravă. Bărbatul era în comă de gradul IV.

Criminalul Ion Turnagiu a murit, luni seară, în jurul orei 23.30. 

Bărbatul a fost internat în spital în data de 25 iunie, după tentativa de sinucidere. El se afla în arestul IPJ Mehedinţi din 13 iunie. El a fost arestat preventiv după ce a incendiat-o pe fată ăn 12 iunie. La patru zile de la arestarea sa, și-a recunoscut fapta în fața procurorilor. Bărbatul de 45 de ani nu a vrut să spună însă care a fost motivul gestului său șocant.

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, fiind găsit vinovat de cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi.

Parchetul General a început verificarea procurorilor care s-au ocupat de anchetă, după ce tânăra incendiată a reclamat că a fost violată de bărbat.

 S-au ridicat și multe semne de întrebare cu privire la decizia de eliberare a bărbatului deși fusese condamnat pe viață pentru cinci crime. Pe 16 iunie, ministrul Justiției a decis demiterea directorului și adjunctului de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Totul, după eliberarea condiționată a acestuia.

„Nu era reabilitat, persoana respectiva se afla in executarea unei pedepse a detentiunii pe viata. Fusese privat de libertate din data de 27 noiembrie 1993. Pana la momentul respectiv a fost discutata in Comisia de propunere a penitenciarului de noua ori intrucat se afla incarcerat in regim deschis. Avea 32 de recompense si 215 zile castig din munca. Comisia din cadrul penitenciarului a propus eliberarea conditionata", a declarat Cosmin Sima, vicepreședinte Tribunal Mehedinți, pe 16 iunie, potrivit Realitatea PLUS.

Bărbatul de 45 de ani a fost condamnat în 1993 după ce a ucis cinci persoane. El a fost pus în libertate anul trecut, pentru bună purtare.

Criminalul Ion Turnagiu a fost eliberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019. Tribunalul Mehedinţi a considerat că deţinutul îndeplineşte condiţiile de eliberare, chiar dacă acesta fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimelesăvârşite în 1993, la vârsta de 18 ani:

- Martie 1993: Prima victimă, o femeie.

- Octombrie 1993: Triplă crimă – Soț și soție, femeia era însărcinată în 7 luni.

- Noiembrie 1993: a treia crimă – O victimă, omor deosebit de grav, cu premeditare.

În 2014, le-a cerut judecătorilor să-l pună în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negativ, iar el a rămas în puşcărie numai că, anul trecut, a beneficiat de legea recursului compenstoriul și a fost pus în libertate.