MENIU

Fată de 13 ani, a cărei mamă este plecată la muncă în străinătate, violată de tatăl vitreg

Fata de 13 ani, violată de tatăl vitreg

O adolescentă în vârstă de 13 ani din comuna constățeană Târgușor a cărei mamă este plecată la muncă în străinătate a fost violată de tatăl vitreg, în prezent bărbatul fiind arestat preventiv

Potrivit polițiștilor constănțeni, fapta s-a petrecut în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, când bărbatul a intrat în cameră peste fată şi a obligat-o să întreţină raporturi sexuale cu el. A doua zi, fata a mers la sediul Postului de Poliţie din Târgușor și l-a reclamat pe tatăl vitreg, care a fost reținut de oamenii legii.

Inițial, el nu și-a recunoscut fapta, dar medicii legiști au confirmat violul. Bărbatul a fost dus în instanţă, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fata, împreună cu fratele ei, în vârstă de 15 ani, se aflau în grija tatălui vitreg, mama lor fiind plecată la muncă în străinătate, iar acum cei doi copii au fost duşi la Centrul de Primire Minori al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanța.

"Noi am fost sesizați în noaptea de sâmbătă spre duminică și am preluat-o pe fată împreună cu fratele ei, de 15 ani, la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență, unde cei doi minori vor primi consiliere de specialitate. În condițiile în care nu a fost identificată o alternativă, respectiv plasament la bunici sau la rude, probabil că nu există sau nu s-a dorit, minorii sunt preluați în sistemul de protecție", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea.

În prezent, autoritățile încearcă să o găsească pe mama copiilor, până atunci aceştia rămânând în grija statului.