MENIU

Fata care a murit pentru un selfie, înmormântată. Reacții cutremurătoare în presa internațională

Anna Ursu

Tânăra din Basarabia care a murit electrocutată pe un tren din Iași, unde încerca să își facă un selfie, a fost înmormântată, miercuri. Povestea, care a fost preluată de presa internațională, a stârnit reacții vii printre cititori.  

Eleva care a murit după ce s-a electrocutat prin arc electric a fost marți repatriată în Republica Moldova. Colegii de clasă de la Liceul „Miron Costin“ din Iaşi, însoţiţi de câţiva părinţi şi împreună cu dirigintele ele­vei Anna Ursu, prof. Constantin Pe­tro­şanu, i-au adus tinerei un ultim omagiu seara la ora 19 la punctul vamal Albiţa, acolo pe unde familia în­doliată a trecut graniţa. Fata nu avea tată, mama fiind bolnavă, din ca­­re cauză ea muncea pentru a se în­treţine la Iaşi, scrie Ziaruldeiasi.ro.

Miercuri, Anna a fost înmormântată. La nivel de şcoală, elevii şi profesorii au reuşit să strângă 6.400 de lei, bani pe care îi vor trimite mamei prin mandat poştal.

Tânăra în vârstă de 18 ani, împreună cu prietena sa de 17 ani, s-a urcat pe un vagon de tren garat în zona din spate la Granit, fiind electrocutate prin arc electric, fără a atinge firele.

Povestea tragică a Annei a fost preluată de presa internațională. Daily Mail scrie că tânăra "obsedată de selfie-uri" a izbucnit în flăcări în momentul în care s-a urcat pe tren pentru a face cea mai tare fotografie.

Povestea i-a emoționat pe cititori. "Ce trist. Am și eu o fiică de 18 ani, asta mă face să mă gândesc că mi s-ar putea întâmpla și mie. Îmi pare rău pentru părinții ei", a scris o cititoare.

"Ce tânără frumoasă, odihnească-se în pace!", a scris un alt cititor.

"Ce trist. Copiii și tinerii cred că sunt invincibili și fac tot felul de lucruri riscante. Inima mea este alături de familia ei - vor suferi pentru tot restul vieții", a scris un alt cititor, comentând articolul pe aceeași temă publicat în America de ABC News. 

Mai multe articole despre:
tren Iaşi înmormântare electrocutata selfie anna ursu