MENIU

Factură uriașă la gaze pentru Muzeul Peleş: 32.000 euro, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

Sursa foto: Pixabay

Lovitură uriașă pentru administratorii Muzeului Peleş din Sinaia. Factura la gaze emisă pentru luna ianuarie este în valoare de nu mai puțin de 32.000 euro. Dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Fiindu-le aproape imposibil să achite această sumă, reprezentanții muzeului au cerut ajutor la Ministerul Culturii. 

160.637 de lei, adică aproape 32.000 de euro. Atât au de plătit administratorii Muzeului Peleș pentru gazul consumat în luna ianuarie. O sumă imposibil de plătit, se plâng angajații de la Peleș. Și luna trecută, pe adresa Muzeului a fost emisă o factură la gaze cu aproape 80% mai mare faţă de preţul perceput până atunci de furnizor.

„Situația este destul de grea pentru instituție și pentru bugetul instituției. Factura uriață resprezintă un impediment major pentru desfășurarea activității, în condiții normale. Salarii, utilități catre Casa Regala a României”, a precizat Valentin Răileanu, şeful Departamentului Tehnic al Muzeului Naţional Peleș.

Reprezentanții muzeului spun că nici consumul nu a fost mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Cred, însă, că factura este uriașă din cauza majorării tarifelor.

„Suntem în situația de a căuta soluții. Căutăm variante de plată, eșalonare. Soluția aplicată deocamdată este întocmirea cererilor către furnizori și căutăm și alte soluții fiabile pentru decontare”, a mai explicat şeful Departamentului Tehnic al Muzeului Naţional Peleș.

Situaţia este complicată pentru că, spun reprezentanții muzeului, nu au bani să plătească facturile uriașe. Totuși, aceștia speră să găsească rezolvare la Ministerul Culturii, unde au depus deja o adresă.

Luna trecută și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu a primit o factură uriașă la energie electrică și la gaz. 100 de mii de euro au de plătit administratorii pentru consumul aferent lunii decembrie. 

Mai multe articole despre:
factura gaze muzeul peles