MENIU

Facilităţi pentru simpatizanţii PSD. Episod nou în telenovela insolvenţei firmei lui Bobby Păunescu

Un nou episod în telenovela insolvenţei. Facilităţi pentru simpatizanţii PSD

Un nou episod în telenovela insolvenţei firmei care deţine studiourile Buftea. Patronată de controversatul om de afaceri Bobby Păunescu, compania a reuşit să convingă societăţile cărora le datorează bani că va achita în curând până la ultimul leu. Fără ca promisiunile să se bazeze pe ceva concret, Tribunalul Ilfov, acolo unde se tranşează procesul de insolvenţă, a amânat decizia până în iulie. 

Compania Bucharest Film Studios, deţinută de controversatul om de afaceri Bobby Păunescu, şi-a cerut insolvenţa în data de 28 martie. Pentru datorii totale de 203 milioane de lei. Opt zile mai târziu, cererea a fost retrasă. Pentru că în această perioadă, curat coincidență, guvernul a promis facilități fiscale celor de la studiourile Buftea. Fără să aibă măcar promisiunea vreunui contract de zile mari, firma patronată de Bobby Păunescu a reuşit să îi convingă pe cei cărora le datorează bani să renunţe la procesul intentat la Tribunalul Ilfov. Instanţa mai aşteaptă până în iulie ca banii să fie viraţi în conturi şi să oprească insolvenţa. Şedinţa a avut loc astăzi în absenţa lui Păunescu, cel care a venit special, la instanţă, după proces. Controversatul om de afaceri a răspuns euforic la întrebările reporterului Realitatea TV. 

Cât despre coincidența numită de Bobi Păunescu „facilități pentru toată industria cinematografică”, sau memorandum, așa cum l-a numit guvernul, putem spune că ne încadrăm din nou, cu succes, la sancțiuni din partea Comisiei Europene. Plus că memorandumul poate crea cu ușurință discriminare între producătorii români care nu au bani de investit în filme adevărate și cei străini care dispun de mijloacele necesare. Dar, la urma urmei, nu acesta este scopul. Doar trebuie acordată încă o șansă din bani publici celor din familia Păunescu, simpatizanți fervenți ai PSDragnea.

Și apropo de șanse pe bani publici, ar trebui să vă reamintim de câteva asemenea oportunități de care a beneficiat familia, legalizate de Puterea momentului. Afacerea ATR, un consorțiu declarat de statul român partener strategic în privatizarea hotelului Intercontinental, afacerea LIDO în care tot statul român i-a înșelat pe adevărații moștenitori ai complexului hotelier, afacerea BTT, afacerea Teleferic din Poiana Braşov, creditele luate de la Bancorex, sau suveicile Dac Air, Dac Turism.

Însă așa este când inspiri celor de la Putere ceea ce trebuie.