MENIU

Facebook, anunț pentru utilizatori: Cine vrea să citească știri trebuie să plătească

Facebook anunța, în urma cu un an, lansarea unei platforme de știri numită Instant Articles, iar avantajul acesteia pentru publicații era faptul că utilizatorii aplicației mobile vedeau instant o știre sau un articol în momentul în care apăsau pe un link.

Din păcate, dezavantajul era că prea puțini mai și intrau pe site-ul respectiv, iar din spatele știrii erau generate mult prea puține vizualizări, astfel că publicațiile care monetizau traficul din rețeaua socială, aveau de suferit.

Oficialii de la Facebook a venit cu o soluție pe termen lung și mai de succes. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a confirmat că va introduce o taxă lunară pentru accesarea prin intermediul Facebook a unor ştiri şi articole de calitate. Cu scopul ajutării publicaţiilor internaţionale, utilizatorii de Facebook se vor putea abona la conţinutul editorial al unor organizaţii precum The New York Times sau The Guardian.

Abonamentele la aceste publicații vor fi introduse online în etape, iar în funcție de feedback-ul utilizatorilor, programul se va extinde global.

Mai multe articole despre:
ştiri Facebook Zuckerberg