MENIU

Fața nevăzută a sărăciei din România. Povestea copilelor care se prostituează pentru bani

Reportaj cutremurător realizat de cotidianul britanic The Guardian în România. Jurnaliştii englezi au publicat povestea unei fete din Cernavodă ajunsă printre victimele traficului de oameni, capitol la care ţara noastră este în top cinci al Uniunii Europene. Tânăra a ajuns să lucreze într-un bordel din străinătate, în speranţa că va scăpa de sărăcia de acasă.

Reportajul realizat de ziariştii englezi la Cernavodă are 9 minute şi se numeşte "Generații de fete din România traficate în industria de sex a Europei". Povestea o are în prim-plan pe Maya, o minoră de 17 ani care a picat victimă, la fel ca multe alte femei înaintea ei, unui sistem care nu oferă alte posibilităţi.

E greu să fii fată, pentru că toţi pun ochii pe tine. Băieţii de la noi din oraş se uită la tine de parcă am fi o bancă cu bani. Adică se uită aşa, te măsoară şi zice – Îmi va aduce bani.

Coşmarul tinerei a început după ce a început o relaţie cu un bărbat mai mare ca ea. ”M-am mutat la mama lui şi el a spus după o săptămână – Hai, nu mergem la muncă? I-am spus – ce muncă? A spus la Constanţa, la un salon de masaj. A spus că e masaj de relaxare, dar nu era doar masaj. Acolo întreţineai relaţii sexuale cu diferite persoane”, a povestit fata.

Ulterior, tânăra s-a despărţit de iubitul ei şi s-a mutat înapoi acasă, dar viaţa ei nu s-a schimbat bine. Reportajul, realizat pe parcursul a aproape un an, menţionează că Maya a plecat în Elveţia în ziua în care a împlinit 18 ani şi a început să lucreze într-un bordel.

”Şi că vrea ea, nu o forţează nimeni. Băieţilor le place să stea, nu le place munca. Le place să primească bani”, a povestit sora fetei.

Potrivit statisticilor, România este în primele cinci ţări ale Europei din punct de vedere al persoanelor traficate. O treime dintre aceste persoane sunt fete minore.

 
Mai multe articole despre:
sărăcie România prostituţie bani Guardian reortaj