MENIU

Extraterestrul Roger Federer a doborât un nou record

<p>Federer la Wimbledon</p>

Roger Federer a devenit duminică 16 iulie primul tenismen din lume cu 8 titluri pe iarbă de la Wimbledon. Și reușește acest lucru la aproape 36 de ani, fără să piardă niciun game în tot turneul de la Wimbledon!

Roger Federer Elvețianul-fenomen în vârstă de 35 de ani a depășit recordul setat de Pete Sampras în anul 2000 prin câștigarea celei de-a unsprezecea finale pe care o joacă la Wimbledon, scrie BBC.

La 35 ani şi 342 zile, Roger Federer joacă parcă din ce în ce mai bine şi a devenit cel mai vârstnic jucător ce se impune la Wimbledon în era modernă. În acest an, Roger s-a impus deja la Australian Open, Indian Wells, Miami şi la Halle, unde a ajuns la 9 titluri.

În confruntările directe cu Cilic, Roger Federer conduce cu 7-1, iar singurul eşec s-a înregistrat în semifinalele US Open din 2014, când croatul a cucerit singurul său titlu de Grand Slam.

Roger Federer "Mă simt fericit să pot face istorie la Wimbledon. Este o treabă serioasă. Iubesc acest turneu. Toate visurile mele au devenit reale aici, ca jucător. Să am o nouă șansa de a obține titlul cu numărul opt acum, să fiu atât de aproape, în această fază a competiției, este un sentiment grozav", a declarat Roger Federer

În urmă cu 14 ani, Federer obținea primul titlu la Wimbledon: avea atunci 21 de ani. Cel mai recent titlu al sau la acest turneu a fost obținut în 2012, în finală disputată cu scoțianul Andy Murray.

Cele 7 titluri ale lui Federer la Wimbledon AICI

Primul turneu câștigat de Federer la Wimbledon, pe când avea 21 de ani:

Mai multe articole despre:
Roger Federer