MENIU

Extrădarea interlopului Florian Tudor, zis Rechinul, SUSPENDATĂ. Decizia îi aparține unui judecător federal mexican

Interlopul Florian Tudor, zis Rechinul

Unul dintre cei mai căutați mafioți, interlopul Florian Tudor, zis "Rechinu", pledează nevinovat pentru faptele sale. Un judecător federal mexican a suspendat planul de extrădare al acestuia, declarându-se în incapacitate de a judeca acest caz. "Rechinul" a fost arestat în Mexic și urmează să fie extrădat în România. Considerat liderul mafiei românești, cu mari legături în structurile similare de peste ocean, "Rechinul" a fost căutat de mai bine de doi ani de FBI și DIICOT pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere, în formă agravată, relatează Realitatea PLUS.

După ce, de mai bine de doi ani, a fost cautat de FBI şi DIICOT Rechinul a fost prins și arestat de autoritățile mexicane, iar acum urmează să fie extrădat. Avocatul Rechinului susține că Florian Tudor pledează nevinovat pentru faptele pentru care este acuzat.

"N-am luat legătura cu el de la momentul arestării sale, dar am luat legătura cu persoane apropiate care mi-au confirmat că a fost reținut (...). A primit un mandat provizoriu de 60 de zile. Este în prezent deținut în penitenciarul din Ciudad de Mexico și așteaptă să fie dus în fața unui judecător pentru a se hotărî dacă să fie extradat sau nu. El pledează nevinovat. Cea mai importantă faptă este instigarea la tentativă de omor. Cu privire la această faptă, în Mexic, s-a făcut o anchetă s-au descoperit vinovații, aceștia au fost trași la răspundere însă autoritățile române nu vor să țină seama de documentele oficiale depuse la dosar și fac propria anchetă în România cu privire la această faptă petrecută în Mexic", a afirmat Robert Bică, avocatul "Rechinului".

Florian Tudor este un român din Craiova care a construit un imperiu din banii obținuți din clonarea cardurilor. Acesta este de mai bine de 12 ani stabilit în Mexic, iar aici este considerat liderul unei periculoase grupări mafiote, cu toate că acesta susține că nu are legătură cu această lume.

"N-am legături și nici nu sunt mafiot", afirma acesta.

Rechinul este acuzat de intimidarea mai multor proprietari de case dintr-un cartier craiovean prin acte de violență, dar și prin distrugerea bunurilor acestor. Tudor voia să aibă monopol pe toată stradă pe care se aflau respectivele proprietăți. Există chiar și o înregistrare în care acesta îl amenință până și pe procurorul din România.

"Trimite mesajele la cine vrei tu pentru că o să îi iau pe fiecare! Spune-le clar! Până și pe procurorul din România", spunea "Rechinul".

"Rechinul" e suspectat și de de ordonarea asasinării fostului său camarad, Sorin Constantin Marcu. El era nemulțumit de banii pe care îi primea de la Rechin și începuse să îi pună bețe-n roate acestui. Înainte de a-l ucide, Marcu a fost agresat fizic de trei bărbați înarmați cu cuțite trimiși de Tudor. Bărbatul luase legătura și cu un jurnalist american, iar Rechinul i-ar fi comandat ucidera pentru că acesta ar fi urmat să colaboreze cu FBI.

Citește și Avocatul interlopului Florian Tudor, zis Rechinul: Nu cred că va fi extrădat din Mexic, știe multe despre corupția de acolo