MENIU

Expoziţie inedită cu scop caritabil. Un medic rezident expune fotografii din timpul operaţiilor

"DISECŢII CROMATICE", expoziţie de pictură şi fotografie pentru renovarea saloanelor Clinicii de Chirurgie Vasculară
"DISECŢII CROMATICE"
"DISECŢII CROMATICE"

Asociaţia culturală "POPIŢIU", în colaborare cu Asociaţia "COMPAS X" organizează expoziţia de pictură şi fotografie cu tematică chirurgicală "Disecţii cromatice" a medicului rezident Mircea Ionut Popiţiu. Expoziţia are scop caritabil, iar fondurile sunt destinate renovării saloanelor Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Medicul Mircea Ionuţ Popiţiu va expune la Timişoara mai multe lucrări de pictură, dar şi fotografii, cu tematică chirugicală. Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 15 mai, în cadrul clubului Hyperion din căminul 1-2 al Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara.

Cele 21 de fotografii intraoperatorii sunt prelucrate artistic de chirurg. "Chiar dacă chirurgia vasculară nu este ofertantă din punct de vedere estetic, am reuşit să găsesc în orice gangrenă sau plagă dehiscentă ceva ce mă poate inspira în actul artistic", a spus medicul rezident Mircea Ionuţ Popiţiu.

În deschiderea expoziţiei va cânta formaţia Akusti-K. Evenimentul este organizat în scop caritabil, iar fondurile sunt destinate renovării Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara. Nu este prima dată când medicul rezident Mircea Popiţiu, din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, organizează astfel de evenimente. „Am mai avut două expoziţii personale de pictură în scop caritabil în 2006 şi 2010. Fondurile au fost donate copiilor orfani de la Centrul de Plasament de urgenţă Timişoara”, a declarat medicul rezident Mircea Popiţiu.

Mircea Ionuţ Popiţiu este medic rezident în anul II, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Clinica de Chirurgie Vasculară, sub coordonarea domnului Profesor Dr. Mihai Ionac.