MENIU

Explozii la Bruxelles: BOR, îngrijorată de "escaladarea terorismului în spațiul european"

Ce vrea să facă Patriarhul Daniel cu moaştele lui Arsenie Boca

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis marți un mesaj de compasiune și solidaritate cu poporul belgian, în care își exprimă îngrijorarea față de escaladarea terorismului în spațiul european.

"Cu durere și îngrijorare am aflat de atentatul terorist din dimineața zilei de 22 martie 2016 din Bruxelles, în urma căruia și-au pierdut viața 13 persoane, iar alte 35 au fost rănite. În aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați, pentru consolarea familiilor îndoliate și pentru însănătoșirea celor răniți", se arată în mesajul patriarhului Daniel, transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

"Ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian greu încercat acum, precum și îngrijorarea față de escaladarea terorismului în spațiul european. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea, înțelegerea și bună conviețuire între oamenii de etnii, culturi și credințe religioase diferite", se mai precizează în document.

Atac terorist la Bruxelles. Explozii pe aeroport și la metrou. Numeroși morți și răniți

Două deflagrații puternice au avut loc pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Guvernul belgian a anunțat că investighează un atac terorist. Bilanțul este sumbru. Televiziunea publică belgiană precizează că cel puțin 13 persoane au murit și 35 au fost rănite. La o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. În aces caz, bilanțul vehiculat este de 10 morți.Între timp, gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă, iar Bruxelles-ul, complet paralizat.  

Prima reacţie a preşedintelui Iohannis, după explozia de pe aeroportul din Bruxelles

Explozie şi la metroul din Bruxelles. Pasagerii, evacuați prin tunel. Bilanţ neoficial: 10 morţi

Fiica lui Rednic, martoră la explozia de pe Aeroportul din Bruxelles: "Au căzut tavane, era nebunie"