MENIU

Explozie la un depozit de muniție din Bulgaria al unui om de afaceri care ar fi fost otrăvit de ruși în 2015

​O explozie urmată de un incendiu s-a produs duminică într-un depozit de muniție al companiei „EMKO” aflat lângă orașul Karnobat din Bulgaria, potrivit Novinite. Compania îi aparține omului de afaceri Emilian Gebrev, care a fost otrăvit în 2015, iar The Kyiv Independent amintește că acesta a furnizat arme Ucrainei după 2014.

În urma exploziei nu au existat victime, iar zona a fost supravegheată cu o dronă, urmând să rămână izolată timp de 72 de ore, conform agenției de presă bulgare Novinite.

Proprietarul companiei, Emilian Gebrev, a explicat pentru postul național de radio din Bulgaria că în depozit se afla muniție veche, care fusese comandată de companii, dar nu fusese plătită și era depozitată acolo:

  • „Nu este vorba despre nicio eroare umană, pentru că nu există eroare umană. La ora 4:00 s-a auzit o explozie și apoi depozitul a luat foc. Ce era înăuntru nu poate spune nimeni. Este interzis să se intre înăuntru timp de 24 de ore”.

La rândul său, viceprimarul orașului Karnobat, Stefka Ivanova, a spus că nu există niciun pericol pentru populație.

The Kyiv Independent, care relatează despre explozie, amintește că compania deținută de omul de afaceri Emilian Gebrev, căruia îi aparține depozitul, a furnizat arme Ucrainei după 2014, potrivit hotnews.ro.

Pe 28 aprilie 2015, Emilian Gebrev a intrat în comă după ce a fost victima unei otrăviri căreia a supraviețuit.

Mai multe articole despre:
explozie bulgaria depozit