MENIU

Explozie de infectări în Danemarca: Autoritățile vor să reintroducă pașaportul sanitar

Coronavirus

Se întorc de acolo de unde au plecat. După aproape două luni fără restricții, autoritățile din Danemarca vor reintroduce pașaportul sanitar, și asta din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministrul danez, Mette Frederiksen.

"Comisia pentru Epidemii a recomandat guvernului să clasifice coronavirusul drept ” boală care amenință societatea ” și să reimpună coronapas-ul. Guvernul va urma această recomandare", a declarat premierul, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, ministrul danez al Sănătății spune că țara se îndreaptă spre al treilea val al epidemiei de coronavirus.

În prezent, numărul infecțiilor zilnice în țara nordică a ajuns la peste 2.000 în ultimele zile de la un pic peste 200 la mijlocul lunii septembrie.

Danemarca a renunțat, pe 10 septembrie, aproape complet la restricţiile anti-Covid, iar locuitorii săi revenind, încet-încet, la viaţa de dinainte de pandemie. Mai exact, aceștia nu au mai trebuit să poarte măşti de protecţie, dar mai ales nu au mai avut nevoie de paşaport sanitar. În plus, angajaţii firmelor au putut reveni la birouri, iar concertele și-au reluat activitatea în prezenţa a zeci de mii de fani.
 
Citește și Prima țară din Europa care revine la NORMALITATE! Fără măști, certificate Covid și restricții