MENIU

Explozie de cazuri noi de COVID-19 în Coreea de Sud. Experții avertizează: Se poate repeta scenariul din SUA și Europa!

coronavirus

Coreea de Sud a înregistrat, pentru a șaptea zi consecutiv, o triplare a numărului de cazuri zilnice raportate, autoritățile avertizând asupra pericolului răspândirii la nivel național a pandemiei de coronavirus. În continuare, majoritatea cazurilor sunt legate de focarul de la biserica Sarang Jeil din nordul capitalei Seul. Oficialii din Sănătate avertizează că dacă țara nu va reuși să țină sub control valul de infectări, riscă să ajungă în situația SUA sau a Europei, informează agenția națională de presă Yonhap.

Numai astăzi au fost raportate 288 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în ultimele 24 de ore, cazuri ce incud 276 de infecții locale, fapt ce face ca numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 să ajungă la 16.346, conform datelor furnizate de Centrele Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC).

Cu toate astea, cifrele raportate astăzi relevă o ușoară scădere față de cele făcute publice miercuri, când au fost anunțate 297 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, fapt ce a marcat cea mai mare creștere zilnică din ultimele luni.

De altfel, începând din 14 august, în Coreea de Sud s-au înregistrat zilnic peste 100 de cazuri de infectare cu COVID-19. Drept urmare, peste 1.500 de cazuri noi au fost identificate în ultima săptămână.

Majoritatea cazurilor noi depistate în Seul și în provincia Gyeonggi au legătură cu focarul de coronavirus descoperit la un lăcaș de cult, lucru cu atât mai îngrijorătot cu cât cele două orașe sunt casă pentru jumătate din populația țării formată din peste 51 de milioane de locuitori.

Până în prezent, numărul de pacienți infectați cu coronavirus a depășit 5.000 doar în zona mai aglomerată a Seulului.

Autoritățile din domeniul Sănătății au avertizat că această săptămână este una critică pentru a decide dacă țara se va confrunta cu un alt val al pandemiei.

Director adjunct al KCDC, Kwon Joon-wook, a declarat, astăzi, într-un briefing de presă că dacă țara nu reușește să identifice contactele persoanelor infectate, se poate confrunta cu situații grave de contaminare, similare cu cele din Statele Unite și Europa.

În afara zonei extinse din Seul, mai multe cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost descoperite recent în 15 orașe și provincii, provocând îngrijorarea că virusul se răspândește în toată țara.

Dintre infecțiile locale recent identificate, 135 au fost raportate în Seul, 81 din provincia Gyeonggi, 10 în Incheon, la vest de Seul, 15 în orașul-port Busan, încă opt cazuri în orașul central Daejeon, două au fost raportate în sud-estul orașului Daegu și unul din sud-vestul orașului Gwangju.

Mai multe articole despre:
coreea de sud coronavirus val doi